ВИТТЕ Аутомотив България официално открива разширението на завода си в Русе

ВИТТЕ Аутомотив България официално открива разширението на завода си в Русе

На 11 май ще се проведе официалната церемония по откриване разширението на завода ВИТТЕ Аутомотив България.  

На събитието са поканени министър-председателят на Република България Бойко Борисов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Други официални гости ще бъдат: членове на борда на директорите на групата „ВИТТЕ Аутомотив“, част от която е българското предприятие, представители на централната и местната власт, бизнес партньори и др.

Церемонията ще включва приветствена програма с участието на ФТТ „Найден Киров“, официална част с приветствени слова на официалните гости, както и подробна обиколка на предприятието, която ще покаже както новопостроената част, така и вече работещата такава.

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе“, получил сертификат за инвестиция клас А-126/05.01.2018. През 2018 година оборотът на завода в България надхвърли 100 млн.евро, а след пускане на разширението трябва да достигне до 180 млн.евро до 2022 година. Проектът е с инвестиции в размер над 20 млн. лв., както и разкриване над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надхвърли 1300.

Тази година се навършват 120 години от създаването на немската компанията ВИТТЕ Аутомотив, а ВИТТЕ Аутомотив България навършва 10 години от създаването си.

 „ВИТТЕ Аутомотив – Ключови концепции за автомобилния свят!

Всички добре познати марки автомобили включват продукти на „ВИТТЕ“. С иновативни решения и технологично ноу-хау „ВИТТЕ“ от много десетилетия е търсен партньор за своите автомобилни клиенти от цял свят. За тях са разработени и произведени множество заключващи и оперативни системи, както и панти, устройства за седалки и камерни модули от „ВИТТЕ“. Създадени са специализирани центрове за отлично качество на пластмасови, щанцови и отливащи технологии за осигуряване на функционално, качествено, екологично и ценово съвършенство.

Освен четирите фабрики в Германия в останалата част на Европа компанията „ВИТТЕ Аутомотив“ е представена в България и Чехия. Глобалното присъствие на „ВИТТЕ Аутомотив“ включва САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Япония и Южна Корея като част от алианса Технологии за Системи за Достъп до Превозни средства (VAST).

Сподели:

Още новини от деня