ВИТТЕ Аутомотив България придобива мажоритарен дял в производителя на пластмасови компоненти „Форез БГ“ ЕООД

ВИТТЕ Аутомотив България придобива мажоритарен дял в производителя на пластмасови компоненти „Форез БГ“ ЕООД

Разположената в Русе компания, в която работят близо 70 души и която има оборот от около 6 милиона евро, вече се нарича „ВИТТЕ Инджекшън Молдинг България“ ООД (на английски език – WITTE Injection Molding Bulgaria).

Продължаваме да разширяваме пазарните си позиции и присъствието си в Източна Европа. С мажоритарното участие в специализираната в областта на шприцването на пластмасови компоненти компания, групата на WITTE се увеличи с още един член. В близко бъдеще производствената площ на ВИТТЕ Инджекшън Молдинг България ще бъде разширена с около половината още петдесет процента, спрямо настоящата си площ, като ще се инвестира в най-новите технологии.

След като в средата на годината немският технологичен лидер в областта на заключващите системи, WITTE Automotive, придоби VAST Automotive Group с нейните бизнес звена в Китай, Индия и Япония, групата от компании продължава да разширява присъствието си в Европа. От 18.09.2023 г. ВИТТЕ придоби мажоритарен дял от българския завод Forez BG, който беше основан през 2016 г. от досегашния чешки собственик Forez Holding CZ, като разширение на дейността на чешката компания в Източна Европа. След придобиването, компанията ще носи името WITTE Injection Molding Bulgaria. „От много години Forez BG успешно снабдяваше нашия завод в гр. Русе с пластмасови части, произведени чрез шприцване“, обяснява Керстен Яник, Главен оперативен директор на WITTE Group. „Новата собственост ни дава възможност да внедрим най-новите производствени технологии и да произвеждаме и сложни детайли и компоненти за нашия завод в Русе. В същото време се разширява и производството на WITTE Injection Molding с около 50% от досегашната площ; съответното хале вече е в процес на изграждане“, описва положителното развитие на локациите Керстен Яник.

ВИТТЕ Аутомотив – Ключови концепции за автомобилния свят!

Всички добре познати марки автомобили включват продукти на „ВИТТЕ“. С иновативни решения и технологично ноу-хау „ВИТТЕ“ от много десетилетия е търсен партньор за своите автомобилни клиенти от цял свят. За тях са разработени и произведени множество заключващи и оперативни системи, както и панти, устройства за седалки и камерни модули от „ВИТТЕ“. Създадени са специализирани центрове за отлично качество на пластмасови, щанцови и отливащи технологии за осигуряване на функционално, качествено, екологично и ценово съвършенство.

Освен четирите фабрики в Германия в останалата част на Европа компанията „ВИТТЕ Аутомотив“ е представена в България и Чехия. Глобалното присъствие на „ВИТТЕ Аутомотив“ включва САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Япония и Южна Корея като част от алианса Технологии за Системи за Достъп до Превозни средства (VAST).

Сподели: