ВИТТЕ Аутомотив България с награда от АЗ за "Работодател със значим принос за регионалния трудов пазар"

ВИТТЕ Аутомотив България с награда от АЗ за „Работодател със значим принос за регионалния трудов пазар“

Време за прочитане: 2 мин.

За 15-та поредна година Агенцията по заетостта връчи наградите „Работодател на годината” на 12 от своите най-успешни партньори сред работодателите. Отличията бяха обявени на 13 декември 2018 г. в София. На тазгодишната церемония наградите поднесоха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Хасан Адемов и заместник-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров. 

Официални гости на събитието бяха представители на службите за заетост на пет държави от Югоизточна Европа, които пристигнаха в София в рамките на двудневно работно посещение по инициатива на Агенцията по заетостта. Социални партньори, депутати, ръководители на агенции и държавни институции също бяха сред гостите на форума.

Най-изявените работодатели, партнирали успешно на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории:

„Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар” и  „Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар”.

В категорията „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар” три компании равностойно спечелиха тазгодишния приз. Това са работодатели, които са осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват:

„ОСРАМ” ЕООД – фирмата произвежда лампи и осветители в базата си в с. Труд, община Марица, Пловдивско. Само през 2018 г. тя осигурява устойчива заетост на 741 лица. Всяка една свободна позиция се обявява в пловдивските бюра по труда, като същевременно с разширяването на производството се увеличават заявките на работодателя. Дружеството гарантира организиран транспорт до работното място на 70 свои служители.

„Албена” АД – е сред най-големите хотелиерски компании в България, с множество дъщерни фирми в областта на транспорта, медицината, балнеологията, туроператорската дейност и други. Наема безработни лица от всички групи на пазара на труда – младежи до 29 години, лица над 50 години, трудоустроени и други. Фирмата осигурява сезонна заетост на най–много безработни – 712. За всички служители е организиран транспорт до населените места, както и ваучери за храна. 156 от наетите на работа са от общини с равнище на безработица трайно над средното за страната, а 75 са младежи до 29 години.

Костал България Аутомотив” ЕООД – развива своята дейност в сферата на производството на електронни и електрически части и устройства за автомобили. Наема през годината в устойчива заетост 155 лица, основно от неравностойни групи на пазара на труда – 5 продължително безработни и 15 младежи до 29 години. Осигурява ежедневен безплатен служебен транспорт за трисменен режим на работа от 18 населени места в региона на бюрото по труда в Пазарджик за 45 свои служители.

Във втората категория на форума на Агенцията по заетостта – Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“ е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията в страната:

За региона на Русе – „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД, гр. Русе. Фирмата е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване, като непрекъснато инвестира в разработването на иновативни системни решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки. От общо наетите 57 безработни лица на първичния пазар, 17 са устойчиво заети, 3 са продължително безработни, а 11 са безработни младежи до 29 години. Компанията осигурява служебен транспорт и социални придобивки на работещите. 

Сподели:

Още новини от деня