Шампионска титла заслужи Лила Лъвчиева на държавното по тенис на маса за миникадетки до 12 години

Вицешампионска титла за момичетата до 12 години на СКТМ „Дунав“ – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

С вицешампионска титла се върнаха момичетата до 12 години на СКТМ “Дунав” Русе от проведеното Държавно отборно и индивидуално първенство до 12 години в град Панагюрище.

Класирането е на база индивидуалните резултати на всички участници. Отборен шампион стана отборът на “Родопи” Момчилград. Възпитаничките на УСШ Русе и треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев са в състав Лила Лъвчиева, Дзиаин Ванг и Мелиса Неджиатиева. Единствен представител при момчетата бе Берк Рида, поради отсъствието на основния състезател Роан Гочев.

В индивидуалната надпревара Лила Лъвчиева не успя да защити миналогодишната си шампионска титла и спечели бронз, като на полуфинал бе спряна от бъдещата шампионка Жаклин Райкова от “Дигеста” София.  Мелиса Неджиатиева спечели предварителната си група и попадна в основната схема, където загуби след оспорван мач. Дзиаин Ванг отстъпи на представителка на “Орфей” Смолян с 2:3. Тя игра и два четвъртфинала на двойки с Неджиатиева, и на смесени двойки с Берк Рида. На двойки момичета Лила Лъвчиева спечели бронз с Паула Вълчанова “Светкавица” Търговище. Още един бронз за Лъвчиева на смесени двойки с Виктор Димитров “Комфорт” Варна, загубили драматичен полуфинал от Шмидт/Райкова с 2:3 гейма.

Берк Рида спечели предварителната си група, но в основнаха схема загуби от предствител на Панагюрище. На двойки с Тома Николаев от “Комфор” Варна, Берк завоюва бронз, като успяха в “кървав” мач на отстранят поставената под номер 3 в схемата двойка от “Стоянстрой” Пловдив!

Със спечелените пет медала русенските състезатели потвърждават ,че СКТМ “Дунав” Русе е един от бодещите клубове в България!

Ръководството на клуба благодари на г-жа Нина Крушева за подрепата и вярата в младите тенисисти!

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня