Ветеринарна клиника и зоомагазин „Здравец“

бул. „Липник“ № 79, комплекс  СТИФ

тел. 082 824 463, 0894 441 717

E-mail: zdravets.vet@gmail.com

Web https://www.facebook.com/zdravets.vet

2016-1Ветеринарна клиника „Здравец“ е предпочитано място за лечение и консултации от стопаните на домашни любимци в град Русе.

Екипът на клиниката се състои от професионално доказали се с опит и отдаденост специалисти. Идеята, която всички тук споделят, е че всеки домашен любимец и неговият стопанин могат да разчитат на екипа от Ветеринарна клиника „Здравец“ в рамките на 12 часа, т.е. от 9 до 21 часа в денонощието в делник и празник.

Клиниката предлага услуги в общата медицина, профилактиката и хирургията. Стремежът на всеки един от лекарите е към професионално развитие и специализация.

Предлагаме адекватна помощ и диагностика в областите на:

-дерматология,
-алергология,
-коремна хирургия,
-ортопедия,
-вътрешни болести: кардиология, бъбречни и чернодробни заболявания, храносмилателна и полова система и жлези с вътрешна секреция.

Клиниката разполага със специализирана апаратура за образна диагностика и лаборатория.

Съзнавайки необятността и сложността на ветеринарната медицина всеки конкретен случай може да бъде пренасочен или съпроводен до най – изявените специалисти в България.

Работно време

Всеки ден без прекъсване от 9.00 до 21.00 часа
Денонощни телефони за спешни случаи

д-р Рачев – 0898 441 414
д-р Димитров – 0897 246 403


УСЛУГИ

Клиничен преглед

вк здравец 2019 5

Извършването на подробен клиничен преглед е първата и в голяма част от случаите най-важна стъпка за установяване на състоянието на вашия любимец и поставянето на адекватна и точна диагноза.

В някои случаи при злонрави животни, травми, фрактури, преглед на уста, уши се налага използването на седация /лека упойка/, за да може вашият любимец да бъде щателно и коректно прегледан. В тези случаи ветеринарните лекари в клиника „ЗДРАВЕЦ” ще ви информират за избора на упойка и нейната цена, като винаги водещо начало е максималната сигурност.

Профилактика

Независимо дали сте притежатели на куче, коте или пък гризач профилактиката е важна част от съвместното ви съжителство, както и предпоставка за по-дългият му и качествен живот. Клиниката разполага с голямо разнообразие от противопаразитни продукти за всички видове домашни любимци.

Ваксинации

Редовната ваксинация е най-сигурната защита за вашият любимец срещу заразни заболявания. Клиника „ЗДРАВЕЦ” може да ви предложи голям брой по цена качествени ваксини. Всяка една ваксинация е съпроводена с щателен клиничен преглед. Това е една възможност да се определи здравословното състояние на вашия любимец и да се открият навреме евентуални здравословни проблеми. Все пак вашето животинче не може само да пожелае да отиде при ветеринарен лекар.

Образна диагностика

вк здравец 2019 4

Ренгенографско изследване – това е едно от най-важните и необходими изследвания във ветеринарната медицина. Рентгеновата снимка е безценна при счупвания на кости, диагностика на сърдечни и белодробни заболявания, болести на храносмилателната , отделителната и половата системи и много други.

Ехография – изключително полезна при заболявания на коремните органи, сърце, при някои ендокринни и офталмологични случаи.

вк здравец 2019 10

Лабораторни изследвания – клиниката си сътрудничи с водещите лаборатории в Русе, както и провежда собствени лабораторни изследвания. Клиника „ЗДРАВЕЦ” работи с европейския лидер в областта на кръвните изследвания CIBA LAB.

кръвно броене – извършва се от лекар специалист, който преброява отделните видове кръвни клетки , като преценява дали са нормални или имат изменения. Това дава ценна информация при почти всички заболявания по животните.
биохимично изследване – също много ценен източник на информация особено за функцията на черния дроб, бъбреците, както и за цялото състояние на организма.
– изследване на хормони – чрез него се диагностицират заболявания на надбъбречните жлези, панкреаса, щитовидната жлеза, които са често срещани при домашните любимци. Изследваме половите хормони – нивата на прогестерона в кръвта при кучките е най – достоверният показател за определяне на точния момент за осеменяване.
Паразитологични изследвания-изследване на фекалии за едноклетъчни паразити/гиардия,кокцидии/, кръгли и плоски червеи/глисти и тении/, изследване на проби при кожни заболявания/ гъбички, крастни кърлежи, тромбикула/ известни като дерматофити, които често засягат и човека.

Хистологично изследване – в много случаи това е единствената възможност за поставяне на точна диагноза /част от тъкан се изследва под микроскоп /при тумори. Например наглед незначително зачервяване или язва на кожата може да се окаже изключително агресивен и опасен тумор, а голямо и болезнено кървящо образование да е хронично възпаление нуждаещо се единствено от продължително антибиотично лечение.

Хирургия

вк здравец 2019 6

В клиника „Здравец” се извършват голям брой спешни и планови хирургични интервенции. Разполагаме с обособена хирургична зала, както и специализирано оборудване за мекотъканни, ортопедични, стоматологични и други операции.

Екипът на клиниката ни работи в сътрудничество с водещите хирурзи в България, така че всеки един случай да намери най – доброто решение.

вк здравец 2019 3

В клиниката предлагаме широк набор от диагностични тестове откриващи много от най-често срещаните вирусни и паразитологични заболявания: FIP /котешки СПИН/, FeLV /котешка левкемия/, дирофилария, парвовироза, гана и други. Навременната и точна диагноза е от решаващо значение при лечението.

ЗА НАС

Д-р Ивайло Димитров

Роден през 1981 г. в град Русе. Завършва магистърска степен по ветеринарна медицина през 2007 г. в „Тракийски университет” – Стара Загора. В продължение на 5 години до края на 2011 работи като ветеринарен лекар в русенска ветеринарна клиника. Д-р Димитров има интереси в областта на заболяванията на сърцето, бъбреците, черният дроб, хирургията на меките тъкани и корема, както и в образната диагностика на домашните любимци.

Д-р Маргарит Рачев

Роден на 19.02.1969 г. в гр. Русе. Завършва средното си образование в същият град през 1987 г.

През 1995 г. се дипломира като Доктор по ветеринарна медицина във Висшият институт по зоотехника и ветеринарна медицина гр. Стара Загора. От тогава, над 16 години работи като лекар в русенска ветеринарна клиника. Има задълбочени познания по хранене и диетология на домашните любимци. Написал е книга по тези проблеми със заглавие за „За вредата от хамбургера”. Д-р Рачев има интереси в областта на паразитологията и по-специано дирофилариозата, като той е лекарят установил заболяването за първи път в град Русе. Интересува се също така от ортопедия и травматология.

Д-р Марта Тодорова

Родена 1984 г. в град Русе. Завършва Математическа гимназия „ Баба Тонка” през 2003 г., а 2009 г. се дипломира като Доктор по ветеринарна медицина в „Тракийски университет“ – Стара Загора. Оттогава 3 години работи в русенска ветеринарна клиника. В началото на 2012 г. започва работа във ветеринарна клиника „Здравец”. Д-р Тодорова има интерес и в областта на дерматологията и болести при гризачите: зайци, чинчили, морски свинчета и хамстери. Интересува се също от образната диагностика на домашните любимци и хирургия.

„Харесвам професията, защото е интересна и динамична“, споделя тя. „Привързаността ми към животните и безрезервната любов, която ни даряват“.

ЗООМАГАЗИНИ

вк здравец 2019 7

В своите два зоомагазина Ветеринарна клиника ЗДРАВЕЦ предлага голямо разнообразие от храни и аксесоари за вашите любимци. На ваше разположение са продавач-консултанти, които с удоволствие ще ви предложат храната, която е подходяща за вашия домашен приятел, съобразена с неговата порода, възраст, физиологични и ежедневни нужди. При нас ще намерите и богат избор от лечебни храни, пълна гама пакетирана и насипна гранулирана храна за кучета и котки на HILL’S и Royal Canin.

В зоомагазините ни може да намерите също така и храни на PURINA, NUTRA NUGETS, HAPPY DOG, EUKANUBA, PADOVAN, VERSELE-LAGA, аксесоари на FERPLAST, CAMON, TRIXIE и много други марки доказали се както в България така и в целия свят.

вк здравец 2019 8

За вашето удобство, единият магазин е в сградата на ветеринарната клиника, а другия се намира в с. Щръклево, ул. Родопи 18.

ХОТЕЛ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Осъзнавайки високата ангажираност на нашите клиенти, а също така и невъзможността да пътуват навсякъде със своите домашни любимци, Ветеринарна клиника „Здравец“ предлага и хотелски услуги. За целта сме обособили отделно помещение и сме го оборудвали със специално изградени клетки с подходящи размери. При нас и малкият пинчер и големият лабрадор ще се чувстват еднакво комфортно.

хотел за домашни любимци

Необходимо е предварително записване и спазване на следните условия:

– животните да са неагресивни,
– да са обезпаразитени вътрешно и външно през последните 30 дни, а ако не са, това може да се направи и преди настаняването им,
– да притежават здравна книжка или паспорт с отразена и валидна годишна ваксина,
-микрочип – желателно, ако животното няма такъв, може да получи подарък от нас, ако ни гостува минимум седмица.

вк здравец 2019 2

АДРЕСИ

м-н ”Къдравата жаба” – гр. Русе, бул. „Липник“ 79, к-с „Стиф”, до МОТО ПФОЕ с тел.: 082/824 463, 0894420694

Работно време – всеки ден без прекъсване от 09 ч. до 21 ч.

Сподели:

Още новини от деня