Ветеринарна клиника и зоомагазин „Здравец“

бул. „Липник“ № 79, комплекс  СТИФ

тел. 082 824 403, 0894 441 717

E-mail: zdravets@gmail.com

Web https://www.facebook.com/zdravets.vet


2016-1Ветеринарна клиника ”ЗДРАВЕЦ” е най-новата в град Русе. Младият екипът създал клиниката се състои от професионалисти доказали своя опит и отдаденост през годините. Философията ни е такава, че всеки любимец и неговият стопанин могат да разчитат на нас 24 часа в денонощието и делник и в празник.Клиниката предлага услуги в общата медицина , профилактиката и хирургията.Стремежа на всеки един от лекарите е към професионално развитие и специализация.

Предлагаме адекватна помощ и диагностика в областите на:

-дерматология,
-алергология,
-коремна хирургия,
-ортопедия,
-вътрешни болести: кардиология, бъбречни и чернодробни заболявания, храносмилателна и полова система и жлези с вътрешна секреция.

Клиниката разполага със специализирана апаратура за образна диагностика и лаборатория.

Съзнавайки необятността и сложността на ветеринарната медицина всеки конкретен случай може да бъде пренасочен или съпроводен до най – изявените специалисти в България.

Работно време

Всеки ден без прекъсване от 9.00 до 21.00 часа

Денонощни телефони за спешни случаи

д-р Рачев – 0898 441 414
д-р Димитров – 0897 246 403
д-р Тодорова 0893 317 023

 


Услуги

2016-3Клиничен преглед

Извършването на подробен клиничен преглед е първата и в голяма част от случаите най-важна стъпка за установяване на състоянието на вашия любимец и поставянето на адекватна и точна диагноза.
В някои случаи при злонрави животни , травми, фрактури, преглед на уста ,уши се налага използването на седация /лека упойка/, за да може вашият любимец да бъде щателно и коректно прегледан.В тези случаи ветеринарните лекари в клиника „ЗДРАВЕЦ” ще ви информират за избора на упойка и нейната цена, като винаги водещо начало е максималната сигурност.

2016-2

Профилактика

Независимо дали сте притежатели на куче, коте или пък гризач профилактиката е важна част от съвместното ви съжителство, както и предпоставка за по-дългият му и качествен живот.Клиниката разполага с голямо разнообразие от противопаразитни продукти за всички видове домашни любимци.

Ваксинации

Редовната ваксинация е най-сигурната защита за вашият любимец срещу заразни заболявания.Клиника „ЗДРАВЕЦ” може да ви предложи голям брой по цена качествени ваксини.Всяка една ваксинация е съпроводена с щателен клиничен преглед.Това е една възможност да се определи здравословното състояние на вашия любимец и да се открият навреме евентуални здравословни проблеми.Все пак вашето животинче не може само да пожелае да отиде при ветеринарен лекар.

2016-4Образна диагностика

Ренгенографско изследване – това е едно от най-важните и необходими изследвания във ветеринарната медицина.Рентгеновата снимка е безценна при счупвания на кости, диагностика на сърдечни и белодробни заболявания, болести на храносмилателната , отделителната и половата системи и много други.
Ехография –изключително полезна при заболявания на коремните органи, сърце, при някои ендокринни и офталмологични случаи

Лабораторни изследвания – клиниката си сътрудничи с водещите лаборатории в Русе, както и провежда собствени лабораторни изследвания. Клиника „ЗДРАВЕЦ” работи с европейския лидер в областта на кръвните изследвания CIBA LAB.
кръвно броене – извършва се от лекар специалист, който преброява отделните видове кръвни клетки , като преценява дали са нормални или имат изменения. Това дава ценна информация при почти всички заболявания по животните.
биохимично изследване – също много ценен източник на информация особено за функцията на черния дроб, бъбреците, както и за цялото състояние на организма.
– изследване на хормони – чрез него се диагностицират заболявания на надбъбречните жлези, панкреаса, щитовидната жлеза, които са често срещани при домашните любимци. Изследваме половите хормони – нивата на прогестерона в кръвта при кучките е най – достоверният показател за определяне на точния момент за осеменяване.
Паразитологични изследвания-изследване на фекалии за едноклетъчни паразити/гиардия,кокцидии/, кръгли и плоски червеи/глисти и тении/, изследване на проби при кожни заболявания/ гъбички , крастни кърлежи, тромбикула/ известни като дерматофити , които често засягат и човека.

Хистологично изследване – в много случаи това е единствената възможност за поставяне на точна диагноза /част от тъкан се изследва под микроскоп /при тумори. Например наглед незначително зачервяване или язва на кожата може да се окаже изключително агресивен и опасен тумор, а голямо и болезнено кървящо образование да е хронично възпаление нуждаещо се единствено от продължително антибиотично лечение.

Хирургия

В клиника „Здравец” се извършват голям брой спешни и планови хирургични интервенции. Разполагаме с обособена хирургична зала , както и специализирано оборудване за мекотъканни, ортопедични , стоматологични и други операции.
Екипът на клиниката ни работи в сътрудничество с водещите хирурзи в България, така че всеки един случай да намери най – доброто решение.

В клиниката предлагаме широк набор от диагностични тестове откриващи много от най-често срещаните вирусни и паразитологични заболявания: FIP /котешки СПИН/, FeLV /котешка левкемия/, дирофилария, парвовироза, гана и други. Навременната и точна диагноза е от решаващо значение при лечението.


За нас

Д-р Ивайло Димитров

Роден през 1981 г. в град Русе.Завършва магистърска степен по ветеринарна медицина през 2007 г. в „Тракийски университет” – Стара Загора.В продължение на 5 години до края на 2011 работи като ветеринарен лекар във ветеринарна клиника „Албейтар”- Русе.д-р Димитров има интереси в областта на заболяванията на сърцето, бъбреците , черният дроб, хирургията на меките тъкани и корема както и в образната диагностика на домашните любимци.

Д-р Маргарит Рачев

Роден на 19.02.1969 г.в гр.Русе.Завършва средното си образование в същият град през 1987г
През 1995г се дипломира като Доктор по ветеринарна медицина във Висшият институт по зоотехника и ветеринарна медицина гр. Стара Загора.От тогава,над 16 години работи като лекар във ветеринарна клиника „Албейтар”.Има задълбочени познания по хранене и диетология на домашните любимци,написал е книга по тези проблеми със заглавие за „За вредата от хамбургера”.Д-р Рачев има интереси в областа на паразитологията и по специано дирофилариозата,като той е лекарят установил заболяването за първи път в град Русе.Интересува се също така от ортопедия и травматология.

Д-р Марта Тодорова

Родена 1984г. в град Русе. Завършва Математическа гимназия „ Баба Тонка” през 2003г,а 2009г. се дипломира като Доктор по ветеринарна медицина в „ Тракийски университет ‘’ – Стара Загора. От тогава 3 години работи във ветеринарна клиника „Албейтар”. В началото на 2012г. започва работа във ветеринарна клиника „Здравец”. Д-р Тодорова има интерес и в областта на дерматологията и болести при гризачите: зайци, чинчили , морски свинчета и хамстери. Интересува се също от образната диагностика на домашните любимци и хирургия.
Харесвам професията, защото е интересна и динамична , привързаността ми към животните и безрезервната любов , която ни даряват.

ЗООМАГАЗИНИ

2016-5В своите два зоомагазина Ветеринарна клиника ЗДРАВЕЦ предлага голямо разнообразие от храни и аксесоари за вашите любимци. На ваше разположение са продавач- косултанти , които с удоволствие ще ви предложат храната , която е подходяща за вашия домашен приятел съобразена с неговата порода, възраст, физиологични и ежедневни нужди.При нас ще намерите и богат избор от лечебни храни , пълна гама пакетирана и насипна гранулирана храна за кучета и котки на HILL’S.

За вашето удобство единият магазин е в една сграда с ветеринарната клиника , а другия се намира в с. Щръклево, ул. Родопи 18.

В зоомагазините ни може да намерите също така и храни на PURINA, NUTRA NUGETS, HAPPY DOG, EUKANUBA, PADOVAN, VERSELE-LAGA, аксесоари на FERPLAST, CAMON, TRIXIE и много други марки доказали се както в България така и в целия свят.
Можете да откриете храни и добавки за селскостопански животни.

2016-7

2016-6

 


ХОТЕЛ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Осъзнавайки високата ангажираност на нашите клиенти, а също така и невъзможността да пътуват навсякъде със своите домашни любимци, Ветеринарна клиника Здравец предлага и хотелски услуги. За целта сме обособили отделно помещение и сме го оборудвали със специално изградени клетки с подходящи размери. При нас и малкият пинчер и големият лабрадор ще се чувстват еднакво комфортно.

хотел за домашни любимци

хотел за кучета

Необходимо е предварително записване и спазване на следните условия:

– животните да са неагресивни,
– да са обезпаразитени вътрешно и външно през последните 30 дни, а ако не са, това може да се направи и преди настаняването им,
– да притежават здравна книжка или паспорт с отразена и валидна годишна ваксина,
-микрочип – желателно, ако животното няма такъв, може да получи подарък от нас, ако ни гостува минимум седмица.

 

hotel


Адреси:

м-н ”Къдравата жаба” – гр. Русе, бул. „Липник“ 79, к-с „Стиф”, до МОТО ПФОЕ с тел.: 082/824 463, 0894420694
Работно време – всеки ден без прекъсване от 09 ч. до 21 ч.

2016-8

2016-9

2016-10

Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"