Владислава Гарвалова

Владислава Гарвалова: Музиката на Сергей Рахманинов ме обогатява и ме очарова, тъй като свободния дух на композитора прониква във всяка негова фраза

“Музиката на Сергей Рахманинов ме обогатява и ме очарова, тъй като свободния дух на композитора прониква във всяка негова фраза”, сподели сопраното Владислава Гарвалова в навечерието на нейния вокален рецитал “Аз чакам теб”, посветен на 150 години от рождението на великия руски композитор!

Сергей Рахманинов принадлежи към плеядата големи композитори в руската музикална култура от края на XIX и началото на XX в. Той развива на нов исторически етап традициите на композитори като Глинка, Чайковски, Бородин, Мусоргски и създава един свой свят, дълбоко самобитен и ярко национален по характер.

Отличавали са го външна сдържаност и уравновесеност , които са криели емоционална и чувствителна натура с богата душевност. Музиката му е изпълнена със силна експресия и патетичност. В нея по специфичен начин резонира неспокойния ритъм на епохата, която предхожда големите събития и промени в новото столетие.

Творческото наследство на композитора включва различни музикални жанрове, като важно място в него имат клавирните му произведения, но 150 -та годишнина на големия композитор ще отбележим с няколко негови песенни шедьовъра!

В програмата са включени и песни от Чайковски, Бородин, Балакирев и Римски Корсаков!

Заповядайте на 10 февруари, петък, от 19 часа в зала “Европа” на Доходното здание!

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com

Сподели: