Без такса на Дунав мост 1, но само в посока Гюргево - Русе днес

Влизането в Румъния става с попълването на декларация

Хората, влизащи в Румъния, трябва да попълнят декларация, че пътуват на собствена отговорност, запознати са с рисковете от разпространението на вируса Covid-19 и при нужда ще се изолират/ поставят под карантина, ако проявяват симптоми. Това става ясно от комюнике на Териториалния инспекторат на Граничната полиция Гюргево.

За повече ефективност, пътуващите могат да изтеглят и попълнят декларацията още преди да влязат в Румъния. Образецът на декларацията, издаден от румънските власти, може да бъде намерен в уебсайта на граничната полиция от линка: https://curl.ro/n3k0R. Образецът на декларацията, издадена от българските власти, необходима за влизане на територията на Република България, може да бъде изтеглен от следния линк: https://curl.ro/A1qBO.

Въпреки нарастването на броят на новозаразените, България се намира все още в „зеления“ списък на държавите, чиито граждани влизат в Румъния без да бъдат поставяни под карантина. Всеки понеделник в 16 часа списъкът се обновява.

От 17 юни е възстановено преминаването на моторни превозни средства през граничните пунктове Негру Вода – Кардам и Турну Магуреле – Никопол. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през двата моста над Дунав при Русе и при Видин. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Сподели:

Още новини от деня