ВМРО регистрира листата си от кандидати за народни представители в 19-и МИР – Русе

Време за прочитане: 2 мин.

Искрен Веселинов, който е зам.-председател на партията, води листата на ВМРО в 19-и МИР – Русе. Втори е областният управител Галин Григоров, третата позиция е за доц. д-р Севдалин Ангелов, началник на Отделението по травматология в УМБАЛ Канев.

Следват:

 1. д-р Росица Георгиева – началник на РУО Русе, настоящ общински съветник.
 2. Нина Крушева, предприемач, общински съветник в предходния общински съвет.
 3. Деян Димитров – геодезист
 4. Валентин Джамбазов, собственик на счетоводна къща
 5. Магдалена Георгиева, собственик на счетоводна къща
 6. Давид Александров, съпредседател на Сдружение РОД,  студент по право
 7. Ангел Петров, машинен инженер
 8. Румен Григоров, кмет на село Кривина
 9. Владо Владов, магистър „Транспортна техника и технологии“
 10. Деян Стайков, учител, зам.-директор на ОУ „Л. Каравелов“
 11. Цветелин Радулов, председател на Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта “Приказка за България
 12. Кремена Любенова от Две могили
 13. Траян Тотев, настоящ общински съветник, областен организатор на ВМРО

Това стана ясно след регистрацията на политическата сила преди минути в Районната избирателна комисия в Русе. Документите бяха приети без забележки, а партията много вероятно ще има поне един мандат в 19-и МИР – Русе.

С това на практика всички неизвестни относно подредбата изчезват. За пореден път ВМРО – Русе отваря своите листи за широко гражданско присъствие, с което патриотите изпълняват своя ангажимент към местното гражданско общество за по-голямо тяхно присъствие. Точно 50 % от регистрираната днес листа са лица, които не са партийно обвързани. Така например на избираемото 3 място е поставен известният русенски ортопед-хирург доц. д-р Севдалин Ангелов, а след него е и началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева.

ВМРО влиза в тази поредна предизборна битка с високо вдигната глава и самочувствие за свършена работа в изминалия мандат на Народното събрание. Много от положителните промени в държавата дойдоха като резултат от неуморната работа именно на народните представители от патриотите.

За тях въпросът дали влизат в бъдещия парламент не стои. Тяхното присъствие в следващото народно събрание е сигурно. „Винаги в началото на кампанията ни дават точно на половина от това, което вземаме в края. Амбицията ни е да бъдем региона с най-силен резултат за ВМРО в страната. Ще се борим за поне двама народни представители от тук. Сигурен съм, че няма просто да присъстваме в следващия парламент, а ще продължим да сме фактор без който не могат да бъдат вземани важни решения в страната.“, коментира Искрен Веселинов. Той изрази още увереност, че по време на кампанията ще успеят да покажат всичко, което е постигнато, както и да разяснят неща, за които ще продължат да се борят. Със сигурност сред тях е позицията относно Република Северна Македония и македонизма като едно извращение на историята. Патриотите се обявяват и против Истанбулската конвенция и всички метастази, които тя би породила в родното законодателство. ВМРО се оказват и категоричния гарант срещу нелегалната миграция и проникването на радикалния ислям в страната.

Сподели:

Още новини от деня