ВМРО – Русе стартира предизборната си кампания в навечерието на Съединението

ВМРО-Русе откри предизборната си кампания в късния следобед на 5 септември по типичен за организацията начин. Активистите на ВМРО, начело с кандидатите за народни представители от русенската листа в парламентарните избори на 2 октомври, се събраха пред Паметната плоча на тайните офицерски братства, поставена по инициатива на организацията пред сградата на Пети пехотен дунавски полк в Русе. Там от сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ бяха подготвили за русенското гражданство музей на открито, който даде възможност на желаещи от всички възрасти да се докоснат до военната тема чрез исторически оръжия от различни епохи. 

На предстоящите избори ВМРО-Русе излиза с пълна кандидат-депутатска листа от 16 души. Водач на войводите в Русе е Галин Григоров – областен председател на партията. Той се обърна към присъстващите съратници и младите членове на организацията с кратко слово, напомняйки за свършеното от ВМРО, докато  партията бе в управлението на страната:   

„Ние от ВМРО винаги сме били водени от максимата, че народ, който не познава миналото си, който не познава историята си, няма бъдеще. Народ, който не осъзнава грешките си, е обречен да ги повтори. Днес ние се втурваме отново в една поредна битка за българщината. Започвайки  предизборната кампания, всички трябва да сте наясно, че всякакви национални предатели ще ни атакуват, ще очернят, ще измислят всякакви небивалици за нас. Всеки един от вас трябва гордо да гледа напред и да не се срамува от това, което сме постигнали през годините. Благодарение на нашето предишно участие във властта като част от 44-ия парламент, ние от ВМРО успяхме да спрем Истанбулската конвенция, не позволихме по никакъв начин да бъдат повишавани цените на електроенергията и горивата. Докато бяхме във властта отстояхме предложението си и дадохме възможността децата на България да започнат да учат в безплатни детски градини. Ние от ВМРО дадохме нов старт на Българската армия, успяхме да постигнем стабилизацията ѝ след 30 години унищожаване и разпиляване Дадохме на българския народ самочувствието от любовта към Отечеството и традициите – нещо, което в момента се очерня. Ние можем да дадем още много и много на България. Бъдете горди, че сте част от ВМРО, бъдете смели, бъдете напористи, защото за нас България е над всичко! Ние имаме кауза и сме единствените в цялото политическо пространство у нас в момента в защита на българския интерес.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! НАПРЕД И УСПЕХ!“, пожела водачът на листата. Войводите поканиха русенци на предстоящия на 10 септември Комински събор в с. Червена вода,с който традиционно отбелязват годишнина от организирането на Червеноводската чета в Старозагорското въстание от 1875 година.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: