Траян Тотев - ВМРО

ВМРО – Русе ще търси обединение на патриотично-консервативното пространство за местния вот

ВМРО – Русе ще търси обединение на патриотично-консервативното пространство за местния вот.

Това решение бе прието на общинска конференция, с която русенските воеводи стартираха подготовката си за общинските избори. На конференцията присъстваха съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов и ръководителят на областния комитет Галин Григоров. Общо бе мнението, че е нужна алтернатива както на либералната вълна ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, която управлява страната, така и на левицата, чийто представител победи на предишния кметски вот. Въпросът е и ценностен, и прагматичен, тъй като Русе има нужда от управление, което стъпва на историята, духовността и традициите на нашия град и същевременно поощрява инициативността на русенци, работи за икономически просперитет – съответно по-високи доходи. Представителите на ВМРО вярват, че нито левицата, нито неолибералите имат потенциала да дадат подобно управление на Русе. И ако задачата на предишния вот беше да се скъса с кръговете от фирми и порочния модел на управление, на този ще се избира визия за развитие.

Затова ръководството на ВМРО – Българско национално движение, осъзнавайки отговорността на Организацията като първостепенна политическа сила в Русе, ще покани за разговори с цел издигане на обща кандидатура за кмет на Общината всички формации, определящи се като патриотични или консервативни. Открито и честно. Без предварителни условия и договорки.

Започва и процедура за вътрешнопартийни номинации за кмет на Община Русе, кметове на кметства и общински съветници, за което на местните организации бе даден двуседмичен срок.

След гласуване бе прието да се запази традиционно силната гражданска квота в листите на ВМРО и всеки гражданин или неправителствена организация може да направи своите номинации на достойни за това личности до 11 август на имейл [email protected].

Участниците в конференцията направиха и своите първи номинации, които следва да бъдат утвърдени и класирани на следващ етап. Сред кандидатурите за кмет на Общината са настоящият председател на ОбС – Русе Иво Пазарджиев и основателят на местната структура Искрен Веселинов, младежкият лидер Траян Тотев и други.

Сподели: