ВМРО сигнализира РИК – Русе за предизборни материали близо до изборна секция в Просена – допълнена

Сигналът е пуснат от кандидата за народен представител от патриотите Деян Стайков. Според него в село Просена на по-малко от 50 метра до избирателна секция се виждат плакати, агитиращи да се гласува за ДПС. Това според щаба на ВМРО представлява грубо нарушение на Изборния кодекс (ИК) и те настояват Районната избирателна комисия – Русе да предприеме необходимите мерки.

Припомняме, че ВМРО бе основен двигател за ограничаване до 35 изборните секции в Турция. През 2017 година отново патриотите успяха да наложат декларациите за гласуване да се попълват вътре в секциите. Правило, което на тези избори беше отменено.

ВМРО е една от малкото български партии, изпратила наблюдатели на вота в южната ни съседка и сигналите от там за нарушения на вота и нагло незачитане на правилата за протичането му от началото на изборния ден постоянно нарастват.

Членът на ЕП Ангел Джамбазки, който е там, за да наблюдава вота, съобщава, че в в една от секциите в Ескишехир, избирател излиза от секцията с отворена бюлетина и на турски език пита къде да „хвърли“ за турската етническа партия. В Текирдаг в момента активността е по-висока от някои секции в София. Същевременно в Кърджали „избиратели“ пристигат с платен билет и ПСР тест, празни от памтивека махали се
оказват с избирателни списъци от по сто и повече човека.

Ето това е пагубното влияние на ДПС в българската политика. То трябва да бъде ограничено, защото на карта е бъдещето на Отечеството, пише още Джамбазки.

Допълнена

В РИК-Русе е постъпила жалба с Вх.№ 606/04.04.2021г. от Деян Ангелов Стайков с твърдение за нарушение по чл.184,ал.1 от ИК, а именно, че са поставени агитационни материали на ПП“ДПС“ на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е разположено изборното помещение в с. Просена, общ. Русе.

 РИК-Русе извърши проверка по случая, като беше проведен разговор по телефон с председателя на конкретната СИК и се установи, че няма поставени такива агитационни материали на соченото място. Установи се, че не е налице соченото нарушение на ИК.

Сподели: