Внушителна група от представители на ПП "Възраждане" участва в протеста и шествието в Русе срещу намесването на България във войната в Украйна

Внушителна група от представители на ПП „Възраждане“ участва в протеста и шествието в Русе срещу намесването на България във войната в Украйна

Протести и шествия срещу намесването на България във войната в Украйна се провеждат в Русе и много големи градове на страната. Организаторите обявиха, че излизат на шествието за мир, защото „България не дава синовете си“. Началото на събитието в Русе бе дадено пред паметника „Альоша“, а шествието премина по ул. „Александровска“ и достигна Паметника на свободата.

В протеста и шествието участва, внушителна група от активистите на ПП „Възраждане“ начело с адв. Златанов, който заедно с едно от остриетата на инициативата за събиране на подписи за свикване референдум за запазване на лева Богомил Тодоров /на снимката горе/, държаха речи за историческия принос на България по отношение на създаването на кирилицата и разпространението й заедно с православието.

Последва шествие до Паметника на Свободата, което приключи със слово на адв. Златанов, който даде думата на отец Георги да благослови събралото се множество.

Адв. Златанов изтъкна, че никога след протестите срещу Зеления сертификат на 25.10.2021 г. не са се събирали толкова много хора.

Сподели: