Водачът на листата от кандидати за народни представители на ПП ДПС Ализан Яхова: Трябва да бъдем още по - активни, за да може да бъде още по - голяма силата на ДПС в 49-то НС

Водачът на листата от кандидати за народни представители на ПП ДПС Ализан Яхова: Трябва да бъдем още по – активни, за да може да бъде още по – голяма силата на ДПС в 49-то НС

Официалното откриване на кампанията на ПП „Движение за права и свободи“ /ДПС/ в Русенска област се състоя тази вечер в сградата на читалището на град Две могили. Централният предизборен лъч на Движението за права и свободи пристигна в Две могили и обиколи Русенска област, за да подкрепи Ализан Яхова и цялата листа на партията в 19-и многомандатен избирателен район. Заедно с председателя Мустафа Карадайъ, който води листи в Кърджали и Шумен, бяха и евродепутатът и зам. председател на групата “Обнови Европа” в Европейския парламент Искра Михайлова, Хасан Адемов – социален експерт и многогодишен депутат, общински съветници, кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед.

В село Помен казват, че нашата кметица Сетвийе Юсеин Имамова знае всеки проблем във всяка къща, защото може да влезе във всеки дом. Знае как да помогне. Тя живее с проблемите на хората. Ето това е ДПС. С тези думи водачът на Русенската листа на ДПС Ализан Яхова започна изказването си на предизборната среща.

Бяхме в общината Ветово и там ще кажат също за кмета. Когато ДПС управлява това означава, че проблемите са решени, категорична бе Яхова.

Две могили1

Фактът, че не се състави редовно правителство по време на последното НС, означава че политическата криза се задълбочава, подчерта земеделският експерт на Движението. Яхова посочи, че проблемите във всички общини са едни и същи – доходите, инфлация и липса на стабилно правителство.

Две могили2

Но има и още проблеми. В община Две могили има три населени места, до които няма автобус. Три населени места нямат транспортна свързаност с общинския център. Това означава, че тези хора не могат да отидат на лекар, не могат да си купят лекарства. Това са Кацелова, Каравърбовка и Острица. Една година служебният кабинет не може да намери решение на тези въпрос, възмути се Ахова. И посочи решението: „Този въпрос може да се реши с промяна в един закон и с промяна на една наредба. Просто община Две могили трябва да бъде включена в списъка за субсидираните от държавата транспортни линии.”.

Две могили3

Община Бяла има населени места с много висока степен на бедност. Община Сливо поле е земеделския край на областта. Но земеделските производители имат тежък проблем –  високите разходи за торове. Животновъдите на община Русе имат проблем с изкупната цена на млякото, продължи Ализан Яхова.

Две могили9

Общините Борово и Иваново имат лоша инфраструктура. Във Ветово структуроопределящ отрасъл е шивашката индустрия. Хиляди работни места са създадени от шивашки фирми, които работят ишлеме и се отказва икономически механизъм, който да позволи  индексирането на цените на ишлемето. И хората казват нашите приходи са ниски, а разходите ни  се увеличават. И ние не можем да плащаме по-високи възнаграждения. Това са само част от проблемите на областта, посочи Яхова.

Ние от ДПС знаем вашите проблеми, защото всеки ден сме сред вас. Тези проблеми трябва да намерят решение, но това ще стане като се реши политическата криза в България. На 2 април ние можем да дадем сериозен отговор на кризата с номер 13. ДПС предлага освен диалог по конкретните  проблеми и конкретни решения на тези проблеми. Представяме нашата експертност, заяви Яхова.

Тя посочи, че тази седмица служебният кабинет взе две важни решения, едното от които засяга земеделците. България ще поиска изравняване на субсидиите. От 2007 ние прилагаме европейската политика, но получаваме 25% от това, което получават европейските фермери. Сега правителството е решило да поиска изравняване на субсидиите. От миналия април нашият евродепутат Атидже Вели поставя този въпрос на комисаря по земеделие, защото знае какъв е проблемът на земеделците в България, каза Яхова.

Служебният кабинет взе още едно решение – да отделят 213 млн. лв. по украинската мярка, за да подпомагат земеделските производители. Миналата година ДПС, нашият председател Мустафа Карадайъ, се срещна със земеделците, никой друг не изслуша техните проблеми. Така  ДПС предложи антикризисни  мерки. Една от тях беше солиден финансов ресурс и така се стигна до актуализация на държавния бюджет и 300 мил. лв. бяха дадени, за да може българското земеделие да компенсира разходите си заради  кризата в Украйна, посочи Яхова.

ДПС знае проблемите и има решение за всеки един от тях. Това не свързано само с нашата опитност и с нашата експертност, а защото човека в основата на ДПС. Аз убедена, че вие ще подкрепите ДПС. Трябва да сме по-активни, за да имаме повече депутати и силата ни да е по-голяма. Така ще решим проблемите на държавата, заключи Ализан Яхова.

Чуйте какво каза г-жа Яхова по време на откриването в Две могили.

Водачът на листата Ализан Яхова подари символичен подарък на председателя на ДПС – копие на Манифеста за независимостта, който министър-председателят Александър Малинов е написал „на коляно“, на гарата в Две могили в навечерието на 22 септември 1908 г. След това, преди да продължат към Търново, той е подписан от княз Фердинанд и всички министри от правителството.

През деня те проведоха предизборни срещи във Ветово и Обретеник. Утре срещите продължават в град Русе.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: