борово ловна дружинка

Вода и ток вече има ловната хижа край Борово, благодарение на Общината и Ловната дружинка

На 10.08.2019 г. кметът на Община Борово и председателят на Общински съвет, бяха поканени на официалното откриване на ловния сезон за 2019/2020, от Ловна дружинка – гр.Борово.

Хижата, която безвъзмездно е предоставена на ловната дружинка, е общинска собственост и е отдалечена от регулацията на гр. Борово. В продължение на много години тя е добре стопанисвана от членовете на ловната дружинка, но не е била водоснабдена и електрифицирана.
В началото на мандата си, кметът на Общината проведе среща с членовете на дружинката, които изтъкнаха за гореспоменаните неудобства и невъзможността за подобряване на условията. В резултат на което, г-н Панайотов даде обещание, че с общи усилия, условията в хижата ще бъдат подобрени. 

Бяха закупени електрогенератор и хидрофор, за да има електрозахранване и вода в хижата. Членовете на дружинката, със собствени сили, си изградиха водопроводна мрежа и чешма. Взе се решение да бъде изградена баня и вътрешно WC.

Пътят, по който се стига до хижата, е коларски, за това се обсъди вариант да бъде насипан с каменна фракция. Кметът заяви, че и това би било възможно да се случи, с общи усилия, на няколко етапа. Всички знаем, че когато той обещае всичко се постига. 

Общинската администрация получи покана от ловната дружинка, за провеждането на „Един ден сред природата“, като използват условията и удобствата на хижата.

Кметът на общината получи благодарствено писмо от ловната дружинка за ползотворното сътрудничество и активната помощ, която им оказва.

изт. Община Борово

Сподели:

Още новини от деня