Водещ европейски консултант обучава екипа на Русенска търговско-индустриална камара в управлението на проекти

Време за прочитане: < 1 мин.

Експертите от Русенска търговско-индустриална камара участватв 3-дневно обучение за повишаване капацитета в сферата на управление наевропейски проекти.  Курсът се ръководиот Guanluca Coppola (ДжанлукаКопола) – експерт и консултант в управлението и реализацията наевропейски проекти, оценител и одитор поняколко европейски програми, с над 20-годишен стаж в областта.

Към момента Копола е управител и водещ европейските проекти  на консултантската компания Eurocrea, наред с това е основател на обучителната мрежа DLearn (част от която е и РТИК). Изпълнява ролята на оценител на европейските програми Erasmus+, Interreg Central Europe, EUROSTAR. Автор на множество статии за професионалното обучение, местно развитие и предприемачество, както и на книга за управлението на европейски проекти.

По време на самото обучение се обхващат въпроси, свързани с институционалната рамка и политиките на Европейския съюз, оперативните механизми на европейското финансиране, повишаване на компетенциите в областта на методологиите и разработването на успешни проектни предложения. Ще бъдат засегнати и множество проблематични моменти в проектната дейност, в частност създаването на успешни проектни предложения, и защитата им пред европейските оценители.

Допълнителното обучение ще подпомогне дейността на Камарата, която през последните години увеличи многократно работата си по европейски проекти, свързани с насърчаването и подпомагането на компаниите в региона. В момента организацията разработва множество проекти, насочени към младите предприемачи, увеличаване на дигиталните компетенции на работещия вече бизнес, и промотирането на иновативни дейности в бизнеса.

Сподели:

Още новини от деня