Предизборна хроника: ВМРО: Да работим всеотдайно за модерна държавност, защитена държава и непреходни воински традиции

Време за прочитане: 2 мин.

Сдружението за военно-патриотично възпитание на  младежта  „Приказка за България“ проведе  първото си обучение за русенските деца и по-големите възрастови групи в рамките на своя пролетен цикъл от инициативи. Събитието е по идея на водача на листата на „ВМРО-Българско национално движение“ за 19 МИР Искрен Веселинов. В цикъла от обучения са предвидени няколко поредни патриотично-възпитателни прояви на сдружението в ареала на едно от най-емблематичните за русенци места за отдих и забавление – кръговия вход с Вазата в Парка на младежта.

Първото издание на „Приказка за България“ започна на  интерактивна площадка с пилотен тест и начални стъпки в практическото военно обучение за младежи. Североизточно от Вазата, успоредно на парковата алея активисти на ВМРО-Русе и членове на сдружението бяха подредили интересен и атрактивен музей с оръжия и униформи от  българската военна история. При спазването на всички противоепидемични мерки, децата  и техните родители, както и многобройната публика,  имаха възможност да видят в изложбената „зала“ на открито оръжия от първата, втората и третата българска държава. На масите бяха подредени над 100 експоната  –  боздугани, железни шлемове, ризници, мечове, саби, пушки от края на  осемнадесети, деветнадесети и 20-ти век, съвременно автоматично оръжие, ризници, бронежилетки, униформени аксесоари и съпътстващи живота на българската войска предмети. Със своя екип от сътрудници и асистенти офицерът от резерва Цветелин Радулов, който също е в листата с кандидатите за народни представители от ВМРО,  организира интересен и оспорван турнир по стрелба с тренировъчни модели оръжие, което беше дезинфекцирано  за всеки от участниците в надпреварата.  За първенците имаше награди, осигурени от ВМРО.

Денят, започнал с облаци и оскъдно слънце, се отвори и в обедните часове на площадката пред Вазата ставаше все по-оживено и все по-интересно.

„Всички млади хора са добре дошли на тези обучения и атрактивните патриотични игри. ВМРО е партия на модерния и  рационален патриотизъм, с оригинална  програма и непреходни национални идеали. Затова ние винаги сме били и ще бъдем за силна, модерна и боеспособна армия, която е в състояние да защитава суверенитета и целостта на България. Ще продължаваме да отстояваме всички наши идеи и работещи предложения за ефикасен, високо организиран и професионално подготвен  военен състав, както и възможността  за доброволна  военна служба. България, като модерна и европейска държава, трябва да помисли за съвсем ново, като концепция, и адаптирано към съвремието, начално военно обучение в училище – нашите деца  да знаят основни неща, свързани с отбраната на родината и нейната защита. И всичко това върху основата на правилно и национално отговорно представяне на българската история и на семейните традиции. Това са основни постулати, без които  не може да се гради  модерна държавност, да се създава високо организирана държава и да се формира българското общество със здрави традиции.“, сподели Искрен Веселинов свои впечатления от първото издание на „Приказка за България“.

Издържалите успешно тестовете на импровизирания полигон получиха свидетелство за завършен начален курс по военно обучение. Най-смелите и любопитните  имаха  възможност да стрелят с въздушна пушка и лък.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още във видеото

Сподели:

Още новини от деня