Временната парламентарна комисия за Мартин Божанов цели да отклони вниманието от други съществени теми, заяви народният представител Златан Златанов

Временната парламентарна комисия за Мартин Божанов цели да отклони вниманието от други съществени теми, заяви народният представител Златан Златанов

Съставянето на временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов цели да отклони вниманието от други съществени теми – ротацията и европейските избори. Това каза по време на пресконференция в пресклуба на БТА в Русе народният представител от ПП „Възраждане“ в 19-и МИР – Русе адвокат Златан Златанов, който е член на тази временна комисия. 

По думите му работата на комисията не е на ниво. „Тя се провежда при открити врата. Естествено, че никой, който има някаква съществена информация, няма да я сподели. Това е димка, която цели да разсее медийното внимание“, каза още Златанов. 

Според него комисията е опит за манипулация на обществото с начина, по който работи. 
„Ако комисията има желание да свърши нещо с краен резултат, тя ще подходи сериозно. Ако трябва, нейните заседания ще се провеждат при закрити врата. Създава се катализатор, който да катализира дадени процеси, докато текат процесите по т. нар. ротация“, каза Златанов. 

По думите му „съдебната система е похитена, прокуратурата също е похитена“. 
„Публична тайна е, че немалка част от служителите в тези институции всъщност изпълняват поръчки от страна на външни полюси, които са политико-икономически, във връзка с прокарване на определени задачи и интереси“, посочи Златанов. 

Според него убийството на Мартин Божанов няма да е последното.  „В последните месеци имаме градация от убийства, които са поръчкови убийства, публични убийства. Безспорно е, че тези убийства са свързани с политическите процеси в страната“, кзаяви още Златанов.

Чуйте още какво каза той.


Сподели: