Дунавски Лимес награди

Връчиха наградите в петото издание на конкурса „Дунавски Лимес – годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2017“

Днес, в Доходно здание, се състоя церемонията по награждаване на отличените в петото издание на Конкурса „Дунавски Лимес – годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2017“. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост в Община Русе Даниела Шилкова, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, който беше и водещ на събитието, и др.

В началото на церемонията кметът Пламен Стоилов приветства присъстващите в Голямата зала на Доходно здание, благодари на работещите в бранша за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в процеса на работа и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги на туристите в нашия град. „През 2018-а ни предстоят големи събития, едно от които е Световното първенство по волейбол за мъже. Това е уникален шанс да покажем, че Русе е класа пред над 10 000 туристи. Да си свършим работата и да се гордеем с всичко, което се случва в нашия град“, заяви кметът Стоилов.

По време на официална церемония тази вечер, кметът Пламен Стоилов отличи водещите фирми, работещи в областта на туризма, с плакети и грамоти „ДУНАВСКИ ЛИМЕС“.

Тази година наградените отново бяха избрани чрез онлайн гласуване и в конкурса участваха всички места за настаняване, заведения за хранене и развлечение, сдружения и институции, провеждащи събития, свързани с туризма и туристически агенции и туроператорски фирми, опериращи на територията на община Русе. Целта на събитието е да стимулира местния туристически бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда.

За празничното настроение допринесоха българския композитор Стефан Диомов и групата „Петте сезона“.

За първи път тази година бяха отличени и сдружения или културни институти, които индиректно създават добавената стойност на уникалния туристически продукт на града ни – събития, привличащи музикални фенове, артисти и любители на изкуството, културата и спорта и оформят облика на града ни като интересна и изненадваща дестинация.

Участниците бяха разпределени в три различни категории: Любимо заведение, Места за настаняване на база най-висока заетост на легловата база от клас “А” и клас “Б” и най-оригинален туристически продукт за град Русе. Категориите “Любимо заведение и “Най-оригинален туристически продукт” бяха оценявани пряко от жителите и гостите на Русе, чрез онлайн анкета, поместена на сайта на Общината. Отличените места за настаняване бяха избрани на база официална справка на Община Русе за внесения туристически данък и заетостта в съ?005cr тношение с легловата база за периода от една календарна година.

Наградените тази година са:

Специална награда за Петър Атанасов, главен готвач в ресторант „Левента“ и Мариян Иванов, ученик от 12-и клас в Гимназията по туризъм с треньор шеф Ивайло Димитров. Те завоюваха второ място на най-престижното състезание в света с презентация на две традиционни русенски рецепти.

Специална награда на ХОТЕЛ – ФОНДАЦИЯ “БИСТРА И ГАЛИНА” за подкрепа на българската култура, развитието на талантливи деца и млади хора в Русе

Апартаменти за гости на 2017 – “МИЛЕНИА”

Къща за гости на 2017 – “РЕЗИДЕНС ХАУС РУСЕ”

Хостел на 2017 – “ЛА МЕЗОН”

Семеен хотел на 2017 – “СИТИ ХАУС”

Хотел на 2017 – “ДУНАВ ПЛАЗА”

Заведение за бързо обслужване на 2017 – “ПИКАДИЛИ”

Кафе – сладкарница на 2017 – “ДЕТСКИ КЪТ”

Нощно заведение на 2017 – “ШОУРУМ”

Ресторант на 2017 с най-много отчетени гласове – ресторант „НЮ ХАУС“

Най-оригинален туристически продукт за 2017 – ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ “ДИРОН”

Най-оригинално събитие, свързано с туризма за 2017 – “СДРУЖЕНИЕ ГРИЙН РОК ФЕСТ” – РУСЕ

Сподели: