Връчиха първите годишни награди на Русенската стопанска камара

Връчиха първите годишни награди на Русенската стопанска камара

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред гостите на церемонията по връчването на първите годишни награди на Русенската стопанска камара.

В приветствието си той благодари за отправената покана да бъде част от подобна инициатива, насърчаваща развитието на честния и отговорен бизнес, който е в основата на икономическия напредък и благоденствието на хората.

Наградите на Русенската стопанска камара бяха разделени в няколко категории, като областният управител връчи наградите „Инвеститор“ и „Дух и личности“. В категория „Инвеститор“ награди получиха Регионалното управление по образование за принос в повишаване качеството на образованието и подобряването квалификацията на младите хора, „Рагина“ ООД беше отличена като инвеститор в знанието, а за устойчиво развитие на бизнеса беше посочена „ЕЛ“ ООД. Наградата за онлайн медия в подкрепа на бизнеса отиде при Регионалния телевизионен център в Русе, в лицето на г-н Калчо Петков, а инвеститор в обществото стана УМБАЛ „Медика“. За еко инвеститор признание получиха клуб „Приятели на Природен парк „Русенски лом“, а „Берус“ ООД бяха посочени за иноватори в управлението.

Връчиха първите годишни награди на Русенската стопанска камара

В категория „Дух и личност“ награди получиха управителят на „Бряг медия груп“ г-жа Маргарита Трифонова (на снимката горе), както и г-н Асен Иванов, който е в мениджърския екип на БТВ. Освен това за значителен принос в развитието на културата в Русе и региона беше отличена директорката на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ г-жа Теодора Евтимова, а от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва получиха наградата за патриотично възпитание. Други двама души, които също бяха удостоени с грамота и плакет в тази категория бяха д-р Йосиф Новаков за всеотдайна медицинска грижа и внимание, както и директорът на ОДМВР старши комисар Теодор Атанасов.

По време на събитието бяха раздадени и награди още в категориите „Успешен бизнес“, „Подпомагане устойчивото развитие на регионалния бизнес“, както и „Вяра и дух“.

Сред наградените за успешен бизнес бяха „Дунарит“ АД, „Приста Ойл холдинг“ ЕАД, „Труд“ АД, „Еконт Експрес“ ООД, мебелна фирма „Ирим“ ЕООД, „Пристанищен комплекс“ ЕАД и „Булмаркет ДМ“ ООД. В същата категория за качество на услугите награда получи и Регионалната служба по заетост.

Връчиха първите годишни награди на Русенската стопанска камара

За подпомагане устойчивото развитие на бизнеса с грамоти и плакети бяха отличени Русенската търговско индустриална камара, КРИБ – Русе, Асоциацията на индустриалния капитал в България, областното председателство на Камарата на строителите в България, КНСБ, Регионалната здравно осигурителна каса, митническа агенция „Райс“ и спедиторска фирма „Тива Ком“ ООД.

В категория „Вяра и дух“ отличия получиха Русенската митрополия и епископът на Никополската католическа епархия Монсеньор Петко Христов за приносът му в създаването за обща европейска идентичност.

Почетни грамоти бяха връчени на Генералното консулство на Русия в Русе и на почетния председател на Русенската стопанска камара г-н Ганчо Ганев. Награда за принос в науката и бизнес развитието получиха Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

Събитието се проведе вчера вечерта в хотел „Рига“ и беше част от благотворителния коктейл на Русенската стопанска камара, посветен на изграждането на професионално училище към организацията, която има лицензия за Център за професионално образование.

Сред официалните гости бяха още генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов, председателят на Българската стопанска камара г-н Радосвет Радев, представители на бизнеса и медиите.

Сподели:

Още новини от деня