мишка

Всеки може да завъди мишки и плъхове в апартамента си…

Не е срамно да кажете, че в апартамента си имате мишок! Мишките и плъховете са постоянни съседи на хората от много векове. Гризачите са доста доволни от този факт, но това не важи за хората.

Мишки и плъхове могат да влязат в апартамента, ако сградата е разположена в в непосредствена близост до парк или място за хвърляне на боклуци.

Задължителното редовно дезинфектиране на апартамента пази от плъхове и мишки. Също е необходимо в предприятията в хранително-вкусовата промишленост, в заведенията за обществено хранене, в болниците, в детските заведения. Може би знаете, че гризачите бързо се размножават и това може да доведе до мащабна епидемия?

Затова от време на време е необходимо да се извършва превантивна дезинфекция на всички места в апартамента. Това е ефективен начин за унищожаване на различни вируси и токсини.

Запомнете – да се спасим от мишките и плъховете, практически е невъзможно. Те са достатъчно умни и също се възпроизвеждат много бързо. При благоприятни условия те стигат до критични популации.

Дейностите по дератизация могат да имат за цел:

Превенция от плъхове и мишки;
Контрол на популацията на гризачи;
Пълно унищожаване на гризачи на определена територия.

Дератизацията на плъхове и мишки включва следните методи:

Биологичен. Унищожители на мишките и плъховете са животни (котки, кучета, порове, таралежи).
Механичен. Ползват се всички видове капани.
Химически. Унищожението на гризачи става с използването на мощни отрови.
Газов. Този метод се използва основно за обработка на малки затворени помещения (хладилници, асансьори) и специални предмети (самолети, вагони, кораби, автобуси). Той не се използва широко поради високата си токсичност и цена. Биологичните и механичните методи, както и народните средства са подходящи за справяне с гризачи в малки къщи и апартаменти.

Интересно!
Знаете ли, че ако плъхът оцелее след отравяне, тогава потомството му най-вероятно ще бъде устойчиво на този вид отрова. Ето защо къща, третирана с определена отрова, няма да бъде напълно защитена.

Химическият метод е най-ефективният и често използван. Специалистите по дератизация често използват безвредни за хората отрови.
Има фирми, които се занимават само с премахване на мишки и гризачи.

Услугите им за дератизация са бързи, надеждни и безопасни за хората в домовете.

Унищожаването на мишки и плъхове е много неотложна задача за собственика на едно жилище. Като носители на опасни заболявания и причиняващи материални щети на имущество, тези вредители принуждават хората да измислят все повече и повече начини да се справят с тях. Но технологиите се развиват и има много модерни уреди за прогонване на гризачите. Все пак, забележете, това са умни животни и лесно не влизат в капана!

Дори и в най-модерния.

Сподели:

Още новини от деня