Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков откриха предизборната кампания на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Русе

Всеки път, когато това правителство си позволи да взема безобразни решения, ще искаме парламентът да се намеси, заяви Асен Василев

Всеки път, когато това правителство си позволи да взема безобразни решения, ние ще искаме парламентът да се намеси и тези безобразия да бъдат спрени. Това каза на пресконференция днес в Русе депутатът от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Асен Василев. 

Василев и съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков заявиха, че днес ще се събират подписи, които ще бъдат внесени тази вечер или утре сутринта в Народното събрание, за да се свика извънредно заседание на парламента по този казус. 

„Трябват ни 48 подписа. Искаме заседанието да бъде в две точки – изслушване на министър-председателя по казуса и да задължим Министерския съвет да изплати 11 процента. Ако дотогава са приели, че е 11 процента, ще останем само на разпита на министър-председателя. Искаме да покажем, че тези номера тука има – тука няма, което се опитват да направят, просто няма как да минат“, каза Кирил Петков. 

Депутатът от коалицията и бивш премиер Николай Денков коментира изявлението на служебния енергиен министър, че може би ще трябва да се увеличи цената на тока. 

„Основанието е, че нямало средства във Фонда за енергийна сигурност. Преди да подадем оставка ние заредихме Фонда за енергийна сигурност с близо 800 милиона лева. Дойде служебното правителство, отмени нашето решение и сега казват: дайте да вдигнем тока, защото няма средства в този фонд. Така че и този опит няма да мине. Най-лесното е да си отменят отмяната на нашето решение“, каза Денков. 

От Министерството на труда и социалната политика съобщиха днес, че на утрешното заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт служебният министър Ивайло Иванов ще предложи актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11 процента, както е прието от Народното събрание. 

Сподели: