Втора солна стая бе открита в ДГ "Пинокио"

Втора солна стая бе открита в ДГ „Пинокио“

Днес и във втората сграда на ДГ „Пинокио“ /ул. „Вискяр“ 2/ бе открита солна стая. Помещението ще може да бъде използвано от 120 деца и за изграждането му са използвани собствени средства.

„Приветствам напредъка на детската градина, която винаги е била в крак с новостите, които могат да направят обучението и престоя на децата по-добри“, заяви заместник-кметът Енчо Енчев. Той изказа своята благодарност към директора и целия екип на ДГ „Пинокио“ за положените усилия за откриването на втора солна стая в рамките на една година.

Помещението ще може да се използва от 4 деца за по 15 – 20 мин., за да може да бъде усетен оптимален ефект. Изработен е и график, за да бъде използвана стаята и от децата, които в момента не посещават занятия поради болест. По този начин всички възпитаници на „Пинокио“ ще могат да усетят лечебния ефект на помещението. Солните частици спират развитието на бактерии и други видове микроорганизми, като са препоръчвани за лечение на редица състояния, вкл. респираторни, кожни и нервни заболявания.

По думите на директора на градината Ценка Тодорова от откриването на първата солна стая в сградата на ул. „Димчо Дебелянов“ 78 се усеща значително подобряване здравословното състояние на децата.

На събитието присъстваха още областният управител Данаил Ковачев, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, директорът на РЗИ – Русе д-р Александър Парашкевов и началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ Таня Тодорова.

Сподели: