Вторият Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2021 ще се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе

Вторият Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2021 ще се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе

На 26 юни (събота) от 10 часа в зала „Изкуство“ ще се проведе събитието, в което ще участват ученици, студенти и млади хора със своите над 101 разработки. Днес д-р Капка Иванова, запозна медиите с идеята на предстоящия младежки форум. Като представител на организаторите, тя сподели за разнообразието от теми,  с които участниците ще се представят. Това второ издание, е привлякло двойно повече млади хора от предходната. В таз годишния форум ще участват студенти от Великотърновския, Западния и Софийския университети.

В това издание е включена една нова категория „учител- ученик“. Този форум се отличава от всички с подобна аудитория. Самият акад. Михаил Арнаудов е израснал в научното поприще, благодарение на подкрепата на своите учители Никола Бобчев и в университета Иван Шишманов. Тези творчески изследователски тандеми, раждат изключително продуктивни изследвания. Изхождайки от този модел, той трябва да бъде насърчаван, уточни д-р Иванова.

Тази година е поканена за онлайн лекции доц. Румяна Лебедова от РУ. Във форумът ще бъде предизвикана дискусия върху творчеството на Яна Язова. Нейното творчество все още не се изучава в българското училище. Това е един творец, чиито творчество тепърва ще бъде изследвано и анализирано. Темата на дискусията е „Личности от исторически епохи в творчеството на Яна Язова“. Гост ще бъде литературния критик Юрий Йорданов.

Събитието ще трае до 18 часа и ще приключи с награждаване на участниците. Тази година РБ „Любен Каравелов“ ще присъди една специална награда за изследователски проект, в който са използвани най- много библиотечни ресурси.

Възрастовата граница между най- малкия и най – възрастния участник започва от петокласници до 40 годишни млади хора. Участват младежи от много български градове.        

Сподели: