Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

Втори пореден и за трети път от началото на седмицата оздравелите от COVID-19 в област Русе са повече от заразените

Втори пореден и за трети път от началото на седмицата оздравелите от COVID-19 в област Русе са повече от заразените. За изминалото денонощие са установени 120 случая, а излекуваните са 126, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. 98 от новозаразените или приблизително 82% са от най-голямата община – Русе. Осем заболели за последните 24 часа има в община Иваново, шестима в Бяла, по двама в Две могили, Сливо поле и Ценово, както и по един в Борово и Ветово.  Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12132-ма, а преболедувалите 9473. Активните случаи са 1975. По последни данни, намиращите се на болнично лечение са 421 души, като 53 от тях са в реанимация. Свободни са 88 легла, от които 3 са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още три жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 684, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 399 от тях са мъже, 285 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 18.

До момента в областта са извършени 14403 имунизации, като повторна доза са получили 2975 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 562 имунизации.

Сподели: