Второ място за ПГ по туризъм - Русе от националния конкурс "На другия ден след COVID - 19 – какво ще е новото „нормално“

Второ място за ПГ по туризъм – Русе от националния конкурс „На другия ден след COVID – 19 – какво ще е новото „нормално“

Време за прочитане: 2 мин.

ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“- Русе участва в националния конкурс „На другия ден след COVID – 19 – какво ще е новото „нормално“ в поведението ни към околната среда“. Конкурсът е организиран от Национален доверителен екофонд, Дирекция „Национален парк Рила“ и Фондация „Екологичен форум плюс”. За 14-а поредна година те обявяват награда за природозащита на името на г-жа Мими Праматарова- първият директор на Национален парк „Рила“.

За първа година темата беше свързана с ежедневието и мечтите на всеки младеж в България и по света, тук и сега – „На другия ден след COVID – 19 – какво ще е новото „нормално“ в поведението ни към околната среда – едновременно философска и прагматична тема.

Целта на конкурса е да предизвика учениците в България да проявяват творчество, въображение и талант по определени въпроси, свързани с COVID – 19. Какво ще е новото нормално в отношението и в поведението ни към околната среда след вируса? Научаваме ли си големия урок за връзката ни с природата и климатичните промени – сега, когато се лишихме от най-ценното в живота, общуването между хората, и останахме насаме със себе си и с компютрите и учим през екрана? Как виждаме планетата и как ще се отнасяме към нея утре, кое ще е новото нормално?

В конкурса се включиха ученици от 50 населени места в 44 общини на цялата страна. Ученици от десетки училища прочетоха, проучиха допълнителна информация и със средствата на художественото слово споделиха своите преживявания и мечти.

От ПГ по туризъм – Русе, в категория „Есе“ участва Мерт Тасим от 11 А клас. В есето основните теми бяха свързани с COVID – 19, футбола и природата. Неслучайно се набляга на футбола. Ученикът има множество успехи в тази област. В деня на награждаването в конкурса Мерт направи и своя дебют в професионалния футбол като играч на ФК „Дунав“ – Русе. 

Неговото есе се отличи от останалите и компетентното жури го класира на ВТОРО МЯСТО. Победителят получи грамота и еднократна стипендия от 300 лева.

Училищното ръководство поздравява Мерт и неговия ръководител – г-жа Борислава Грозева, за успеха! Пожелава им следващи награди!

Сподели:

Още новини от деня