Възможно е да бъде спряно ел. захранването в русенски блок /бившето АОНСУ/

Пред поредна драма са изправени жителите на така наречения „блок на ужасите“ – бившето АОНСУ. В средата на зимата над 200 души са изправени пред опасността да останат без ток, заради натрупани задължения, които не са техни, в размер на над 30 000 лева. Сагата с електромерите продължава вече над 10 години. Дългът се е натрупал постепенно. Според живущите в блока, всеки месец има разлика в показанията на техните електромери и дължимата сума в размер на около 1000 лева. Енергоснабдителното дружество е заявило категорично, че на 31 януари ще прекъсне тока.

Титуляр на партидата за тока е фирма на строителния предприемач Явор Блъсков, а той не може да бъде открит. От своя страна енергоснабдителното дружество отказва да предостави информация на етажната собственост, позовавайки се на това, че никой друг не може да види дали партидите са една или няколко, освен представителна фирмата на предприемача. Живущите са поискали да бъде разсрочено задължението. Оказва се, че и това не може, поради липсата на титуляр.

Новата етажна собственост са изготвили нов проект за прокарване на кабел, за да може да се отчитат вече индивидуалните партиди, но все още няма отговор кога това ще се случи. Намерен е и стар проект от 2014 година с възложител енергоснабдителното дружество, но по него никога не е имало движение. По казуса са сезирани всички възможни институции.

Очакванията на живущите са в най-скоро време да се намери изход от поредната ситуация, за да не останат над 200 човека на студено посред зима.

Сподели: