Около 70 – 75% от персонала на лечебни заведения „Медика“ е заявил желание за ваксиниране срещу COVID-19

Възобновява се дейността на част от „зелените коридори“ в област Русе по време на предстоящите Великденски празници

Възобновява се дейността на част от „зелените коридори“ в област Русе по време на предстоящите Великденски празници. Три лечебни заведения ще извършват имунизации срещу COVID-19 в Русенско. Това стана ясно преди минути от разговор между областния управител Галин Григоров и ръководството на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град.

За гр. Русе са предвидени два дни, в които желаещите ще могат да се имунизират срещу COVID-19 без предварително записване на час. Това ще може да стане на 1 и 4 май. На 1 май ваксини ще бъдат поставяни от 08.30 ч. до 13.30 ч. в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намиращ се на ул. „Борисова“ 36. На 4 май имунизации ще бъдат правени в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Кабинетът в Белодробната болница ще работи от 09.00 ч. до 16.00 ч.

В Бяла първа игла от ваксините ще бъде поставяна в МБАЛ
„Юлия Вревска“ на 30 април и 2 май от 09.00 ч. до 16.00 ч.

Имунизациите навсякъде ще се правят с наличните в областта ваксини на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, като отишлите да се имунизират ще могат да избират между двата препарата.

Припомняме, че до момента в областта са извършени общо 18002 имунизации, като повторна доза са получили 3943 лица. От началото на април до края на вчерашния ден са извършени малко над 6000 имунизации, като 1579 лица са получили втора доза.

От Областния оперативен щаб апелират за отговорност от страна гражданите по време на предстоящите празници и спазване на противоепидемичните мерки.

Сподели: