Възпитаници на СУ "Христо Ботев" посетиха библиотеката

Възпитаници на СУ „Христо Ботев“ посетиха библиотеката

Време за прочитане: < 1 мин.

Деца от І, ІІ и ІІІ и младежи от ІХ  клас на СУ „Христо Ботев“ посетиха библиотеката днес. Третокласниците и големите ученици разгледаха заемната, читалните и хранилищата, както и часовниковата кула с единствения работещ в момента механичен градски часовник. Библиотечните специалисти им показаха тематичните изложби „Из книгите на Европа“ и „Михаил Арнаудов и Българското Възраждане“.

Гостите научиха интересни неща за личността на видния русенец акад. Михаил Арнаудов, за архива му, който се съхранява в библиотеката и се докоснаха до оригинални книги и ръкописи в него. Учениците се запознаха с историята на русенската библиотека, с колекциите, които притежава и съхранява, и с предлаганите тук услуги.

В детския отдел по-малките имаха възможност да четат приказки за Хитър Петър, истории от поредицата книжки за Пчеличката Мая, да разгледат книги с 3Д очила, както и други – с илюстрации на замъци, прочути дворци, архитектурни забележителности и сгради по света и в България. Атрактивни бяха заниманията с кинетичния пясък и играта с конструкторите и строителите, закупени по проект „Архитектурно-строителна работилница за деца. От играта до знанието“, финансиран от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Новото попълнение сред съвременните технологии в библиотеката – Пчелата робот Bee-Bot,  спечели сърцата на малки и големи със своите умения, които демонстрираха специалистите от отдел Автоматизация. 

Сподели:

Още новини от деня