Възпитаничката на Римската академия „Санта Чечилия” Теодора Чукурска ще бъде царицата на чардаша на 9 юли

Възпитаничката на Римската академия „Санта Чечилия” Теодора Чукурска ще бъде царицата на чардаша на 9 юли

Възпитаничката на Римската академия „Санта Чечилия” Теодора Чукурска ще бъде царицата на чардаша на 9 юли на сцената на Русенска опера.

След Академията тя специализира в Студията на Миланската скала за усъвършенстване на млади оперни певци. Обучението й там завършва с участие в ролята на Розина в традиционната постановка на „Севилският бръснар“ на френския режисьор Жан Пиер Понел, диригент Енрике Мадзола на сцената на Миланската Скала. През септември 2006 печели второто издание на конкурса „Франко Алфано“ в Санремо с ролята на Норина в „Дон Паскуале“ на Доницети. През 2008 г. Теодора Чукурска дебютира в Националната Опера в София в ролята на Оскар в „Бал с маски“ от Верди и в ролята на мис Елен в „Лакме“ на Лео Делиб. А от ноември 2012 година Теодора Чукурска е солистка на Държавна опера-Русе. Още през януари 2013 година певицата дебютира с голям успех на русенска сцена в ролята на Джилда от операта „Риголето” на Верди. Русенската публика я разпознава възторжено в нейната неповторима Розина от „Севилският бръснар”. Запомняща и ярка бе нейната изява в ролята на Алис в премиерния спектакъл на операта „Фалстаф” от Верди. Теодора не се поколеба да дебютира и в оперетния жанр – в ролята на Ханна Главари от оперетата на Лехар „Веселата вдовица”. Със сигурност зрителите я видяха в непозната и нова светлина – завладяващо артистична, истинска и убедителна в говорните диалози, възхитителна с изпълнението си на вокалната партия.

Следват участията и като Аксиния в „Катерина Измайлова“ от Шостакович, Мерилин Монро в „Процесът Мерилин Монро“ от Роланд Баумгартнер, „Сестра Анджелика“ от Пучини, Розина от „Сватбата на Фигаро“, Виолета от „Травиата“ на Верди, Първа дама във „Вълшебната флейта“ на Моцарт и др.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"