Възрожденско читалище „Зора“ – Русе ще осъществи проекта си „Международен интердисциплинарен лабораториум по алтернативни сценични техники“

Финансиране на стойност 14,900 лв. от НФ „Култура“ към МК спечели Възрожденско читалище „Зора“ – Русе за проекта си „Международен интердисциплинарен лабораториум по алтернативни сценични техники“. Събитието ще се проведе от 24.06.22. до 03.07. 22 под ръководството на професори, доценти и режисьори от Италия, Гърция, Македония и Сърбия. В него могат да участват ученици и младежи, изкушени от театралното изкуство. Въз основа на наученото ще бъде създаден спектакъл, който ще бъде изигран както в читалището, така и в кейовото пространство на града.

Един от преподавателите в „Международния интердисциплинарен лабораториум по алтернативни сценични техники“ през лятото във Възрожденско читалище „Зора“ – Русе ще бъде проф. Романо Фодаи от Сардиния, в чийто майсторски клас участваха членове на Театрална школа „Артистисимо“ при гастрола си в Театро „Сарза“ през 2019 г.

Сподели: