фестивал Процес – пространство

В „Дом Канети“ се откри изложба – част от 26-тия фестивал „Процес – пространство“

Вчера, в „Дом Канети“ се проведе откриването на изложба – част от 26-тия фестивал „Процес – пространство“. На нея присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, основателят на фестивала Димитър Грозданов и организаторите Христина Бобокова и Пенка Минчева. Г-жа Кръстева приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Горд съм, че подобни инициативи се провеждат в Русе, като по този начин дават възможност за обмяна на умения, сътрудничество и развитие“, се казва в адреса на русенския градоначалник.

Процес – Пространство е платформа, изградена от артисти и дава възможност за обмяна на опит, колаборация, индивидуално развитие и изказ.

Тази година участниците са 22-ма от 18 държави и насочеността е към инсталационните изкуства, видео, фото и пърформънс арт. Мотото на фестивала е „Вълнения“ и се отнася към различните артистични пориви, търсения, емоции и процеси. Индивидуалните вълнения, свързани с проблемите на природата, политическите страсти, факти от живота и обществото, отнесени към напредъка и промените, на които ставаме свидетели в съвремието, намират отражение в творчеството на артисти, работещи в група или индивидуално в рамките на фестивала.

Събитието се организира от Димитър Грозданов, който е и основател на фестивала, Христина Бобокова и Пенка Минчева, с подкрепата на Община Русе, „Приста Ойл“ и „Булстрад Арена“.

Сподели:

Още новини от деня