В Европейската седмица на мобилността децата от ДГ "Червената шапчица" показаха, че познават основните правила за пътна безопасност

В Европейската седмица на мобилността децата от ДГ „Червената шапчица“ показаха, че познават основните правила за пътна безопасност

В Европейската седмица на мобилността 16 – 22.09.23 г., децата от ДГ „Червената шапчица“ показаха, че познават основните правила за пътна безопасност. Мотото на кампанията тази година е „Остани жив! Пази живота!“.

С много образователни и подвижни игри, песни и стихотворения, децата затвърдиха своите познания по БДП и демонстрираха умения за справяне в различни пътни ситуации.

Радостта им от срещата с Инспектор Петров от Пътна полиция, който беше наш гост, бе голяма. Той запозна децата с безопасни начини на придвижване с колело и тротинетка, как трябва да се държат в превозно средство, как правилно да пресичат и им даде още много полезни съвети. Изненада ги с тематични подаръци и получи много усмивки и прегръдки.

Всяка година се включваме в Седмицата на мобилността, с надеждата да няма загинали на пътя и апелираме „НИТО ЕДНО ДЕТЕ ПОВЕЧЕ“!

Сподели: