В истински шахматен празник се превърна днешното събитие в Бяла - част от III национално шахматно турне "Асеневци"

В истински шахматен празник се превърна днешното събитие в Бяла – част от III национално шахматно турне „Асеневци“

В истински шахматен празник се превърна днешното събитие в Бяла – част от III национално шахматно турне „Асеневци“, проведено със съдействието на Община Бяла.

Организаторите от шахматен клуб „Асеневци“, неколкократни шампиони по шах и сертифицирани треньори – Даян Нинов и Цвета Галунова заинтригуваха многобройната публика от над 120 деца. Те проведоха открит урок, викторина с награди и игри за най-бързо нареждане на фигури.

На финала се изиграха няколко сеанса синхронна игра, в която всички желаещи се изправиха срещу професионалистите от клуба. В последното предизвикателство се включиха и големите момчета от Бяла – Даниел и Кристиян Иванови – първенци по шах в редица турнири.

Община Бяла получи почетно отличие за цялостно развитие и популяризиране на шахмата в България. Сертификатът беше връчен на г-н Димитър Славов.

Всички деца спечелиха ваучери за безплатно онлайн обучение по шахмат: 4-месечен курс за I ниво.

А тези деца, които нямаха възможност да присъстват днес, също могат да се възползват от тази привилегия и да подадат заявка за обучение на e-mail: [email protected] (заявката трябва да съдържа трите имена на участника, възраст и град).

Сподели: