В Историческия музей ще бъде представен проектът „Археологическият парк в градска среда като инструмент за местно устойчиво развитие“

В Историческия музей ще бъде представен проектът „Археологическият парк в градска среда като инструмент за местно устойчиво развитие“

Време за прочитане: < 1 мин.

В четвъртък, 22-и април, от 18.00 ч. в Историческия музей ще бъде представен проектът „Археологическият парк в градска среда като инструмент за местно устойчиво развитие“ (ArcheoDanubе). Русенският музей участва в проекта заедно с още 13 партньорски организации от 11 държави, а главен двигател е Градската управа в Птуй, Словения.

Двугодишният проект се фокусира върху археологическото наследство на страните по Дунав, неговото опознаване, изучаване и представяне, а важен акцент се подставя върху археопарковете. Целта е те да се интегрират в градските пространства и да се превърнат в инструмент за развитието на градската среда с произтичащите от това икономически въздействия, които да съдействат за устойчивото развитие на културния туризъм.

Русенският музей се включва в разработването на стратегически документи и създаване на виртуален 3D продукт с обектите Средновековен град Червен и Ивановски скални църкви. Целта е популяризиране на местното наследство, неговото остойностяване и споделяне с широк кръг от потребители.

Сподели:

Още новини от деня