В Комплексния онкологичен център - Русе ще бъде открито първото по рода си арт терапевтично пространство

В Комплексния онкологичен център – Русе ще бъде открито първото по рода си арт терапевтично пространство

Време за прочитане: < 1 мин.
В Комплексния онкологичен център - Русе ще бъде открито първото по рода си арт терапевтично пространство

На 27.07.2020 година (понеделник), от 11 часа, във фоайето на Комплексния онкологичен център в Русе ще бъде открито първото по рода си арт терапевтично пространство с периодично сменящи се експозиции под надслов „Продължаваме“.

С това русенският онкодиспансер се присъединява към едноименната инициатива, подета преди 3 години от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, чийто еднокилометров коридор и топла връзка с Лъчетерапевтичния комплекс, е превърнат в уникално по рода си арт терапевтично пространство, благодарение на галериста  Бистра Стойчева и плеяда от български творци. Невероятното архитектурно решение предоставя възможността за случването на  прекрасни експозиции, водени от хуманността на идеята „Продължаваме“.

Зад логото на инициативата стои   световноизвестният график Димитър Анастасов, който освен участник в експозицията в Русе, ще уважи и присъства лично на  откриването.

Изложбата в русенски комплексен онкологичен център е първа за града и десета в рамките на инициативата в страната.

Сред творбите на повече от 30 художници ще могат да бъдат видяни работи на световноизвестните Петър Мичев – Педро и Васил Петров – българският Рембранд, Анастасия Ножарова – единствената жива ученичка на Златьо Бояджиев, Деян Дачевски – ученик на Михаил Камберов.

Координатори на проекта са Бистра Стойчева, Димитър Анастасов и Лора Касабова.

В „Малката Виена“ инициативата достига с любезното съдействие на ШЕНКЕР ЕООД – национален логистичен партньор на инициативата.

Вход – свободен!

Очакваме Ви!

Сподели:

Още новини от деня