В Медика разцъфтяха дървета на благодарността

В Медика разцъфтяха дървета на благодарността

Днес е международният ден на думата „Благодаря“. Във връзка с неформалния празник, Лечебни заведения „Медика“ разположиха две дървета, на които пациентите имат възможност да изкажат признателността си към лекуващите ги специалисти, медицински сестри и помощен персонал. Декоративните пана са разположени срещу регистратурите на УМБАЛ „Медика Русе“ и ДКЦ-2.

С напредване на възрастта, често хората забравят да използват една от първите думи, научени в детството – „благодаря“. Тя е една от вълшебните думи, част е от „красивите думи“, които могат да променят деня на всеки. Означава „дарявам благо, добрина, добро“. С нейна помощ хората доставят радост един на друг, показват внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което живота ни би бил мрачен. Получилият признание човек, мигновено става по-отзивчив към нуждите на другия, чувства се по-доволен от връзката с него, което намалява чувството за притеснение. Ефектът от благодарността е дългосрочен – може да се наблюдава от шест до девет месеца по-късно.

Многократно пациенти са изразявали своята благодарност към екипите на Лечебни заведения „Медика“. Двете дървета дават още една възможност на хората да се почувстват по-добре, като споделят добра дума за тези, на които са признателни.

Сподели:

Още новини от деня