В международния турнир по спортни танци в Русе ще се включат 20 двойки от Топ 50 на световната ранглиста

В международния турнир по спортни танци в Русе ще се включат 20 двойки от Топ 50 на световната ранглиста

Тридесет и трето издание на Международния турнир по спортни танци ще бъде тържествено открито в „Монбат Арена“ Русе от 17.30 часа на 24 ноември.

За първи път такова международно състезание е проведено в град Русе в далечната 1985 година в зала „Дунав“, сподели г-н Иван Деспотов – президент на Българската федерация по спортни танци и създател – хореограф на русенския клуб „Настроение“.

Към тазгодишното издание има голям интерес. До момента участие са заявили множество от танцовите двойки, които са в топ 50 на международната ранглиста. Състезателите над 19 години са в двете категории „стандарт“ и „латина“, като тези в топ 50, заявили участие, са 20 танцови двойки.

Турнирът, който ще се проведе в събота и неделя (24 и 25 ноември) е по латиноамериканската програма и попада в най-високото ниво от състезанията на Световната танцова федерация. Води се Открито световно първенство WDSF World Open 2018. Това състезание носи най-много точки за световната ранглиста, какъвто е стремежът на всички двойки да попаднат в топ 50.

Съдиите, които ще присъстват и съдийстват както в латинопрограмата, така и на състезанието по стандад, което е по-малък ранг WSDF INTERNATIONAL Open STANDART, са от 20 държави и притежават най-високата международна категория  от Световната танцова федерация, обърна внимание г-н Деспотов. Като цяло, в това състезание са заявили участието си над 300 двойки от 25 страни по света. Колкото повече националности участват в едно такова състезание, толкова по-висок брой точки получават класиралите се във финалите и полуфиналите.

Клуб „Настроение“ ще участва в тази надпревара с 10 двойки.

Международния турнир се провежда под егидата на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и Открит турнир по български танцови двойки.

Предходната седмица състезание от същия ранг се е състояло в Австрия, а следващата седмица то ще бъде в Марибор, Словения. Организаторите вече се съобразяват с времето, през което се провежда Международния турнир по спортни танци в град Русе, сподели г-н Деспотов.

Ето и програмата:

24.11.2017 г. (събота)

10:00 ч. – НАЧАЛО ДЕЦА и ЮНОШИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР

14:00 ч. – НАЧАЛО ОТКРИТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО (предварителни кръгове)

17:30 ч. – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ и ФИНАЛИ ОТКРИТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО

25.11.2017 (неделя)

10:00 ч. – НАЧАЛО НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР

14:00 ч. – НАЧАЛО МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР (предварителни кръгове)

17:30 ч. – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ и ФИНАЛИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР

Сподели: