В нова кухня започна кулинаротерапия по проект на Община Русе и БРТИМ

В нова кухня започна кулинаротерапия по проект на Община Русе и БРТИМ

Време за прочитане: 2 мин.

Днес, 15.02.2019 г., в рамките на Деня на отворени врати, организиран по проект „Интегриран проект на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“, екипът за управление на проекта от Община Русе съвместно с партньорите по проекта представиха напредъка по изпълнението му. От представената информация и презентациите стана ясно, че проектът е в период на удължаване до 30.04.2019 г.

Денят на Отворени врати се организира за трети пореден път в рамките на проекта, като всеки пъ т се съчетава с откриване на нов обект в сферата на образованието и здравеопазването, финансиран със средства по програма ЗОВ.

В рамките на Деня на отворени врати с тържествен водосвет беше открита учебната кухня на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, партньор на Община Русе, оборудвана по проекта, финансиран от Програма ЗОВ (Българо-Швейцарска програма за сътрудничество), в рамките на дейността „TeenKitchen (Кулинаротерапия)“.

Кухнята е оборудвана с модерни уреди и децата-участници в програмата ще имат възможност да изучават в нея разнообразни кулинарни техники. Едновременно с това те ще се учат на дисциплина, екипност, организираност, точност и други меки умения.

Малките кулинари от четири училища, партньори по проекта, се подготвяха в продължение на четири месеца и вече нямат търпение да готвят в истинска кухня.

В деня на откриването, с много емоции, се проведе първото занятие с 6 деца от трети клас от ОУ „Ангел Кънчев“. Малките готвачи приготвиха вкусни хапки, за да почерпят гостите.

Да споделят радостното събитие дойдоха гости от Община Русе, партньорите по проекта, директори на учебни заведения, с които работим, медии и приятели.

„Днес официално поставяме началото на Програма „TeenKitchen“, чиято реализация се случва благодарение на подкрепата на Програма ЗОВ и в полза на децата на Русе.“ – каза г-н Ивайло Иванов, управител на Сдружение БРТИМ.

Кулинаротерапията е дейност с голям потенциал, който тепърва ще се развива. Екипът на Община Русе и БРТИМ се надяват да допринесе за личностното израстване на всяко дете, преминало през програмата.

Сподели:

Още новини от деня