В община Ценово ще се изпълняват пет проекта по ПУДООС

В община Ценово ще се изпълняват пет проекта по ПУДООС

Време за прочитане: < 1 мин.

Община Ценово спечели пет проекта с екологична насоченост, с които ще се облагородяват пространства в населените места, спортни площадки, дворове в учебни заведения. Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ , а мотото на конкурса е „Обичам природата и аз участвам“. За кандидатстването за финансиране от Община Ценово бяха подготвени общо 13 проекта. Стойността на одобрените разработки е около 30 000 лева.

На кметството в Долна Студена се предвижда да бъде отпусната сумата от 10 000 лева за облагородяване на района около съществуващата спортна площадка. За останалите четири проекта са предвидени по пет хиляди лева. Екологични инициативи ще се реализират в училищата в Ценово, Караманово и Новград. Нов облик ще придобие и пространството около Центъра за обществена подкрепа в Ценово. В дворовете на училищата ще се монтират пейки, кошчета за отпадъци, люлки и пързалки, ще се оформят привлекателни пространства с цветни лехи и трайни насаждения. В двора на Центъра за обществена подкрепа ще се извърши ремонт на беседката, ще се монтират вратички за мини футбол, малчуганите ще могат да спортуват с нови фитнес уреди, ще се закупят нови въртележки. До края на март трябва да се сключат договорите за финансиране на проектите с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, а предвидените дейности трябва да приключат най-късно до есента.

Вече са подготвени и списъците с доброволци по населени места, които ще оказват безвъзмездна помощ при почистване на работните площадки.

В последната сесия на ПУДООС бяха представени общо 853 проекта от кметства и 432 разработки от учебни и детски заведения от цялата страна. С петте проекта, които ще получат финансиране, община Ценово се нарежда на трето място в Русенска област.

Сподели:

Още новини от деня