В ПГ по туризъм - Русе бе открита новата учебна година

В ПГ по туризъм – Русе бе открита новата учебна година

Новата учебна година започна точно в 9 часа в училищния двор на Професионална гимназия по туризъм – Русе. Там се събраха ученици, учители и родители. Гост на откриване на новата учебна година беше доцент Милена Кирова, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Учебната година започна с ритуал по вдигане знамето на Република България и знамето на Професионална гимназия по туризъм – Русе. Отличната маршова подготовка на знаменосеца Винченцо Ангелов, 12Г клас, и асистентките Искра Монева, 11А клас, и Анна Канатова, 9В клас, приковаха погледите на всички ученици и гости.

Водещите на празника Виктория Бадева и Николай Колев от 12В клас поздравиха всички с началото на новата учебна година, като отбелязаха значението на първия учебен ден.

Мехмед Мехмедов от 8А клас изрази своята радост, че ще учи в Професионална гимназия по туризъм – Русе. Той призова всички осмокласници за отговорно отношение към учение и труд.

В приветственото си слово г-жа Ренета Вълева, директор на Професионална гимназия по туризъм – Русе, отбеляза златните успехи на гимназията през изминалата учебна година. Тя пожела на всички здраве и още по-големи успехи през новата учебна година.

С пожелание за спорна година към всички ученици се обърна доцент Милена Кирова, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Музикални поздравления поднесоха Михаела Борисова от 9В клас и Гергана Милева от 9Б клас.

След първия училищен звънец г-жа Вълева и Десислава Димитрова от 12Д клас посрещнаха всички ученици, учители и гости с хляб и сол, по стар български обичай.

За организацията на първия учебен ден се погрижиха: г-жа Анелия Георгиева, г-жа Нермие Ахмедова, г-жа Венета Симеонова и г-жа Йорданка Петкова.

Сподели: