Областният управител Галин Григоров: Всеки от нас да прояви разбиране и да спазва наложените мерки !

В петък ще се проведат консултациите за избор на членове на Районната избирателна комисия в Русе

Консултациите за избор на членове на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 4 април тази година избори за народни представители ще се проведат на 5-и февруари. Това определи по-рано през деня областният управител Галин Григоров.

Консултациите ще се състоят в петък от 10.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе при спазване на въведените противоепидемични мерки. За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции, както и тези, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 44-то Народно събрание.

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г. включително.

Пълният текст на обявлението на областния управител може да бъде прочетен на следния линк: https://www.ruse.bg/konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse.

Сподели: