В подготовката и внасянето на 38 законопроекта от началото на мандата е участвал народният представител Искрен Веселинов

В подготовката и внасянето на 38 законопроекта от началото на мандата е участвал народният представител Искрен Веселинов

Въпреки невинаги спокойната обстановка в парламентарната група и честите скандали в последните месеци, които, надявам се, завинаги заглъхнаха, все пак участието на „Обединени патриоти в това управление има своите следи, каза по време на пресконференция днес народният представител от коалиция „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов. Това стана в присъствието на общинските съветници Иво Пазарджиев /председател на групата „Патриотите – ВМРО, Глас народен“ в ОбС – Русе/ и Траян Тотев. /на снимката днес/ Той коментира, че това не се отнася само до ръста на доходите, тема, пренебрегвана през последните 3 десетилетия, но става дума за по – голяма степен на независимост и следване на националния интерес по отношение на външната политика. Тук може да се спомене не само признаването на българско национално малцинство в Албания, но и опитите да се признае българското национално малцинство в Косово, които през идната година ще завършат успешно. Депутатът сподели, че политиката като цяло към Западните Балкани е пречупена през призмата на националния интерес. Не е подписан Пактът за миграцията на ООН, Истанбулската конвенция – неща от рушителния за патриотите дневен ред на ултралиберализма. Това стана благодарение противодействието им да станат част от българското законодателство.

Народният представител добави „размразяването“ на проекта за строителството на АЕЦ „Белене“, реализирането на доскоро считаните за невъзможни газови връзки през страната ни. Всичко това говори за все по – независима и съобразена с националните интереси външна и икономическа политика.

В подготовката и внасянето на 38 законопроекта от началото на мандата е участвал Искрен Веселинов. 34 са измененията между първо и второ четене в пленарна зала е подготвил лично той или е бил част от изработването на текстовете. 12 са проектите за решения на Народното събрание, 8 са внесените питания и отправени въпроси към министри досега. Сред тях той изтъкна измененията в ЗУТ от последните дни, които в значителна степен облекчават гражданите.

Г-н Веселинов очерта и основните приоритети в бъдещата си работа. В сферата на инфраструктурата това е завършването на автомагистрала „Хемус“, изграждането на магистралата Русе – Велико Търново, втори мост над река Дунав при Русе, ремонтът на второкласни пътища от републиканската пътна мрежа и пр.

Коалиция “Обединени патриоти” може да се яви заедно на предстоящите избори за Европейски парламент, като различията в коалицията между ВМРО, НФСБ и Атака могат да бъдат преодолени  и да се излезе с обща листа на предстоящите избори.

В първите дни от новата година трябва да се събере Съветът на коалиция “Обединени патриоти” и да бъде поставен въпросът за явяването на изборите за Европейски парламент.

“Трябва да се търси разпознаваем и одобряван човек за водач на листата, който да покаже, че българският патриотизъм има енергия”, каза г-н Веселинов.

Според него двама евродепутати е напълно постижим резултат.

Сподели:

Още новини от деня