радиатор отопление

В понеделник започва новият отоплителен сезон в Гюргево

В понеделник всички училища, детски градини и ясли в Гюргево, както и публичните учреждения ще бъдат снабдени с топлинна енергия. Същото важи и за онези етажни собствености, чиито управители са поискали писмено започване на отоплителния сезон. Това съобщи кметът на Община Гюргево Николае Барбу. Той добави, че са извършени изпитания на мрежата за доставка на топлинна енергия.

Global Energy Production – дружеството, което се занимава с производството на топлинна енергия в града, съобщи на свой ред, че продължава приемането на писмени заявления от представители на етажни собствености за топлоснабдяване преди 1 ноември.

През септември общинските съветници в Гюргево определиха новата цена на 1 гигакалория за отопление. Тя се увеличава от 383 леи за 1 гигакалория /цена, определена още през 2012 година/ на 416 леи. Причината за поскъпването е в увеличение цената на природния газ през последните 5 години с 45%, нарастване на минималната работна заплата с 237% през последните 5 години, увеличение на загубите по мрежата с 45 % поради масовия отказ на клиенти от централно топлоснабдяване в Гюргево.

Сподели:

Още новини от деня