В Порто се състоя Green Fashion Tour в рамките на проекта Fascinate, чийто партньор е Българска Модна Асоциация

В Порто се състоя Green Fashion Tour в рамките на проекта Fascinate, чийто партньор е Българска Модна Асоциация

Време за прочитане: 2 мин.

От 6 до 8 октомври в Порто, Португалия се състоя Green Fashion Tour в рамките на проекта Fascinate, чийто партньор е Българска Модна Асоциация. На събитията присъстваха Силвия Кабаиванова – Председател на БМА, Деан Манев – Зам. Председател на БМА, както и представители на фирмите MINOAR, Пирос и Charlino. Първият ден бяха организирани посещения на производствени фабрики от района на Порто – Riopele, Pedrosa & Rodrigues, S.A. и Hata, както и на португалският текстилен клъстер CITEVE, партньор по проекта. На 7 и 8 октомври българските фирми имаха възможност да посетят изложението Modtissimo Portugal и да открият потенциални партньори, сред представените производители на текстил, аксесоари, облекла и обувки. Те имаха възможност и да обсъдят възможностите за интернационализация и с още 12 фирми от държавите на останалите партньори по проекта – Испания, Дания и Португалия.

Всички фирми участваха в уъркшоп по проекта FASCINATE с цел създаване на съвместна стратегия за интернационализация. Бяха обсъдени нуждите на фирмите за определени дейности, които ще подпомогнат навлизането им на пазарите в САЩ, Канада и Япония. Беше представено и изготвеното по проекта маркетингово проучване за продажбите на устойчиви модни облекла на тези пазари.

Пътуването и настаняването на един представител от всички 15 фирми беше за сметка на бюджета на проекта, който е финансиран по програма COSME на Европейския съюз.Българските фирми бяха избрани за участие в събитието сред най-активните в предишните инициативи по проекта – онлайн конференция и семинар, анкети и проучвания и др.

През ноември БМА ще проведе безплатно обучение за устойчива мода на 15 български компании.

Сдружение Българска Модна Асоциация е юридическо лице с нестопанска цел, с предмет на дейност: подпомагане, насърчаване, представителство и защита на стопанските интереси на своите членове, за развитие на техния потенциал и за увеличаване на възможностите им за участие на международните модни пазари, както и съдействие за по-нататъшно развитие и иновации в сферата на модата и модната индустрия. Ако сте дизайнер, производител или бранд в сферата на модната индустрия и имате желание да станете член на БМА, пишете на office@bgfa.eu. Членството е безплатно.

Сподели: