откриване волейболна зала сапа русе

В присъствието на министър Кралев бе открита изцяло обновената волейболна зала „Иван Ханджиев-Сапа“

Днес по обед бе официално прерязана лентата на обновената волейболна зала „Иван Ханджиев – Сапа“ в комплекс „Дунав“. На събитието ще присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител Пламен Нунев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, почетният председател на българската федерация по борба и вицепрезидентът на БФБ Валентин Йорданов и други. Тук бе и целият отбор на мъжкият волейболен клуб „Дунав“, който през този сезон ще се състезава в Националната Суперлига.

На залата е направен цялостен ремонт, включително съблекалните и санитарните помещения, положена е нова настилка, външна изолация, поставена е и нова мрежа на игрището. Осигурени са нови трибуни, което са разположени откъм прозорците.

„Гордеем се, че по време на Световното първенство в Русе, зала „Иван Хаджиев“ ще бъде една от залите за тренировка на отборите.“ каза г-н Стоилов. Той благодари на министър Красен Кралев за помощта и подкрепата, с която продължават да се развива спорта в Русе.

„Изключително съм щастлив и горд от това, което правим в Русе. Време е да обърнем внимание и на бокса като направим реконструкция и на тяхната залата.“, сподели министър Кралев. Той пожела на волейболния отбор да има много деца, които да вървят по пътя на успеха на ВК „Дунав“.

Ремонтните дейности на залата стартираха преди няколко месеца, като е направен цялостен ремонт, съблекалните и санитарните помещения са обновени, положена е нова настилка и външна изолация, поставена е нова мрежа на игрището. Залата е изцяло обновена със средства от Министерството на младежта и спорта на стойност 220 000 лв., а средствата за обзавеждане са предоставени от Община Русе – 18 000 лв.

Преди официалното откриване на залата по волейбол министър Красен Кралев проведе работна среща с кмета Пламен Стоилов и народния представител Пламен Нунев. Заедно посетиха изложбата, посветена на Световното първенство по волейбол, на което Русе е домакин от 12-18 септември. 12 фотографии изобразяват мачове от миналото на български национален отбор с отборите, на които Русе ще бъде домакин.

През септември Русе ще е столица на световният волейбол. Тук ще се играят няколко мача от Световната купа.

Междувременно, приключва асфалтирането на паркинга зад „Монбат Арена“, където ще се оформи и стена от графити, посветена на Световното (на снимките). Самата зала също е облепена с рекламни стикери на събитието, а районът около нея, вкл. и подлеза, се обновяват и разкрасяват.

графити монбат арена

паркинг асфалтиране монбат арена

сн. Мая Петрова и Русе Инфо

Сподели:

Още новини от деня