В РБ "Любен Каравелов" - Русе се проведе къгла маса "Устойчиви модели за начално овладяване на български език от деца билингви в детската градина"

В РБ „Любен Каравелов“ – Русе се проведе къгла маса „Устойчиви модели за начално овладяване на български език от деца билингви в детската градина“

Днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се проведе къгла маса на тема: „Устойчиви модели за начално овладяване на български език от деца билингви в детската градина“ – част от дейностите по проект „Равностойни и равноправни“ – Фаза 2.

Събитието събра директори на детски градини, учители и представители на заинтересованите страни и се превърна в трибуна за обмяна на опит при прилагането на игрите, представени в учебното помагало „Педагогическа игрова технология за начално овладяване на български език от деца билингви с доминиращ майчин ромски и турски език“.

Благодарим на г-жа Росица Георгиева – Началник на РУО на МОН – Русе за високата оценка, която даде за усилията ни да подкрепяме педагогическата общност и по-конкретно за второто издание на учебното помагало. Прекрасно се представиха и нашите партньори от ДГ „Червената шапчица“, гр. Русе и ДГ „Роза“, с. Ново село.

Специален гост на кръглата маса бе г-жа София Спасова от Тръст за Социална Алтернатива/Trust for Social Achievement, която представи разнообразните програми, чрез които ТСА подкрепя децата от бедни и уязвими общности.

Безценно бе участието на на доц. д-р Николай Цанков и на Росица Миновска-Деведжиева, която ни потопи в процеса на създаване на илюстрациите към игрите.

Сподели: