В РБ "Любен Каравелов" - Русе ще бъде открита филателната изложба "България - събития, традиции и личности" с експонати от богатата колекция на русенеца Петър Михайлов

В РБ „Любен Каравелов“ – Русе ще бъде открита филателната изложба „България – събития, традиции и личности“ с експонати от богатата колекция на русенеца Петър Михайлов

На 22 май (сряда) в 17:30 ч. във фоайето на ІІ етаж на РБ „Любен Каравелов“ – Русе ще бъде открита филателната изложба „България – събития, традиции и личности“ с експонати от богатата колекция на русенеца Петър Михайлов.

Експозицията съдържа оригинални пощенски пликове, картички и марки, свързани със съкровищата, открити по българските земи, българската писменост, духовност, национално-освободителното движение, народните традиции и личностите на България.

Изложбата е посветена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Родолюбецът Петър Михайлов е събирал грижливо своята колекция повече от 50 години и най-голямото му желание е да сподели това богатство с малки и големи русенци, да ги запали да пазят и почитат ценностите на своя род и език, да обичат българската история и съхраняват културно-историческото наследство на родината си.

Сподели: