В РБ "Л. Каравелов" се състоя представяне книгата на Дора Прангаджийска "Благодаря ти, мамо!

В РБ „Л. Каравелов“ се състоя представяне книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти, мамо!

Вчера в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше особено емоционално. В рамките на национална информационна кампания за осиновяването под мотото „Осиновяването – сбъднато семейство“ ни гостува Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ с представяне на книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“ и прожекция на филма „Триъгълник от любов“, който представя лицата на осиновяването и техните житейски истории.

„Отначало беше трудно. Пътувахме, срещахме се с много хора. Сега все по-малко хора искат да пазят тайната на осиновяването. Всеки заслужава да знае откъде е тръгнал“. С тези думи психотерапевтът Дора Прангаджийска се обърна към аудиторията и разказа за началото. Тя прочете откъси от книгата си – интервюта на хора, пожелали да говорят за съдбата си.

Гостите на срещата задаваха въпроси и участваха в дискусия за правата на осиновените, споделиха се емоционални истории. А филмът „Триъгълник от любов“ развълнува всички в залата.

От 2004 г. Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ – БАОО подпомага родители, пристъпили към осиновяване, и осиновени хора, които имат нужда от подкрепа. В резултат на тяхната дейност в страната постепенно се създава общност от семейства, осиновили деца, които взаимно се подкрепят и обменят добри практики за отглеждане и възпитание на децата.

Сподели: