В Русенска област по график се предават изборните книжа и материали

В Русенска област по график се предават изборните книжа и материали

В Русенска област по график се предават изборните книжа и материали. Заедно с тях се разпределят и окомплектованите мобилни устройства за видеонаблюдение. В изборния ден в секционните избирателни комисии ще работят 2862 души, от които ще зависи нормалното провеждане и отчитане на вота. Екипът на Областната администрация оказва пълно съдействие на Районната избирателна комисия за безпроблемната подготовка на изборите.

Общият брой на секциите в региона е 336. В 290 от тях, където избирателите са над 300, ще се гласува смесено – на хартиена бюлетина или машинно. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, както и в подвижните и допълнителните секции. Само в 46 секции ще се гласува с хартиени бюлетини, като шест от тях са подвижни, а други шест са в лечебни заведения и ареста в Русе. Справка по предварителни данни на ГРАО сочи, че над 95% от жителите на областта ще могат да упражнят правото си на вот в секция, където има електронно устройство за гласуване.

От 14.00 часа днес започна и монтажа на машините в секционните избирателни комисии. Очаква се до късния следобед устройства да бъдат монтирани във всички 290 секции в областта, където ще има машинен вот. При приключване на подготовката охраната на изборните помещения ще бъде поета от полицията.

Нововъведенията в изборния процес не притесниха членовете на СИК при получаване на изборните книжа. 

Сподели: