В Русенския университет „Ангел Кънчев” бе открит благотворителен коледен базар под наслов "Дарение „Зрение“ + ВИДЕО

В Русенския университет „Ангел Кънчев” бе открит благотворителен коледен базар под наслов „Дарение „Зрение“ + ВИДЕО

Във фоайето на Централен корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев” бе открит благотворителен коледен базар под наслов „Дарение „Зрение“. Благотворителният коледен базар Той се организира под егидата академик Христо Белоев, дтн, DHC, mult., досегашен ректор на Русенския университет, съвместно с клуб „Проектни мениджъри“, ръководен от доц. д-р Даниела Йорданова, и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет. На събитието присъстваха новоизбрания ректор проф. Пламен Кангалов, заместник – кметовете на Община Русе Димитър Недев и Енчо Енчев.

Поздравления към студентите отправиха ректора на университета акад. Христо Белоев, дтн и доц. д-р Даниела Йорданова от катедра „Бизнес, развитие и иновации“ към факултет „Бизнес и мениджмънт“.

„Чрез изработените изделия вие не само творите прекрасна коледна обстановка в Русенски университет, но и подкрепяте важна кауза и давате светъл пример за солидарност и грижа към онези, които се нуждаят от подкрепа“, каза в приветственото си слово зам.-кметът Енчев.

На него са изложени изделия, които са изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи събитието.

Базарът e иницииран от студенти от 4 курс, специалност „Социални дейности“, от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ в рамките на обучението по дисциплината „Разработване и управление на проекти в социалната сфера“ с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

Със събраните средства младите ентусиасти ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър. С апарата ще се провеждат ежегодни очни прегледи на академичната общност. Това ще позволи ранното откриване и предприемането на навременни мерки при установяване на зрителни увреждания. Наред с това ще се промотира значимостта от провеждането на редовен очен скрининг при офталмолог.

Предвижда се да се закупят и очила за хората с констатирани силно изразени зрителни увреждания.

Сподели: